josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

LÄGENHET

Publicerad 2012-12-30 14:27:24 i

VI HAR FÅTT LÄGENHET! Wooohoooo! Mitt inne i Sydney, med pool, gym, tennisbana och bastu. Riktigt najs! Fast den är väldigt grisig just nu men jag och emma ska fräscha till den ordentligt när vi flyttar in på onsdag!

Sen på torsdag ska vi ha en jobb-sökar-dag. Vi ska ge ut cv ÖVERALLT! För nu behöver vi jobb och vill dessutom jobba!

Efter vi fått lägenheten mötte vi upp några och firade det med lite vin och sushi. Det blev sushi på ett ställe som hade sånt rullband med alla rätter åkandes! Så häftigt! Men livsfarligt, man bara plocka på sig tills man var proppmätt och fick chocken av hur dyrt det blev, men helt klart värt!

Nu är jag på hostelet i manly igen. Ska försöka sova tidigt för att vara pigg imorgon! Det blir en lång dag imorgon. Sista färgan från manly till Sydney går vid lunch så jag kommer inte hem imorgon natt, så jag sover nog hos Amanda för hon bor nära bondi!

Många undrar hur det går med mitt surfande.. Jag hade velat säga bra, men vi har faktiskt bara varit på stranden 2 gånger på 3 veckor. Har varit mycket i centrala Sydney eller åkt runt på utflykter. När jag sedan åker uppåt i Australien så kommer det endast vara strandhäng så jag tänkte njuta av storstadlivet ett tag nu men självklart ska jag ta tag i surfandet snart (även fast jag är jobbigt rädd hela tiden) har varit lite snack om mycket hajar så det lockar inte så mycket att gå i vattnet tyvärr... Jag har pratat med några australiensare och berättat om min forbi och dom har tipsat om att verkligen möta sin rädsla så jag funderar på att göra det i Byron bay, men jag vet inte om jag klarar det.. Vi får se!

Nu vill jag att det snabbt ska bli onsdag så vi kan få fixa och äntligen få ett riktigt hem. Sen är nästa mission att skaffa jobb!

Men FÖRST... Ska josse sova! GODNATT

Nya planer (tror vi)

Publicerad 2012-12-29 14:41:21 i

Tjenare där!

Är det reeeedag lördag? Herregud, kommer ju vara 2014 innan jag förstått att det blitt 2013...

I torsdag blev det inte riktigt som vi planerat. Vi skulle gå på bio vid 00.00 men kom dit redan vid 18.00 för att köpa biljetter. Vi var sjukt hungriga (de har kommit på ett ord för hur jag blir när jag är hungrig = HANGRY). Men de alla har lärt sig hur jag fungerar. Om de märker att jag blir lite tyst och verkar lite trött så får jag direkt ett äpple eller en godisbit så att jag blir pigg. Jag är precis som den där divan i snickers reklamen (jag vet att mamma Leo vet vad jag menar) "feeling like a diva? Have a snicker"

Så vi åkte till Darling Harbour, som nog är den vackraste hamnen jag någonsin sätt (där borde ni bo mamma och Leo). Där satte vi oss på en restaurang (fråga oss inte varför, alla är fattiga, men vi kände la oss rika för kvällen eller nått) för där satt vi heeeela kvällen. Efter några timmar så flyttade vi till baren bredvid för där var ett galet bra live band, så där stannade vi några timmar och sedan var klockan plötsligt 01.00 och vi hade missat bion. Tur att vi inte hann köpa biljetter! Vi stack istället till ett ställe som heter World Bar och dansade hela natten lång. Så det blir bio imorgon istället!

I fredags kom emma och några andra till mig i manly och vi låg på stranden hela dagen. Efter det stack vi tillbaka till Sydney och hängde i parken. Riktig skön dag! Tidig kväll för mig för imorse ville jag upp tidigt och ut och springa! Det gjorde jag och oj vilken dålig kondis jag har fått. Men det hör till när man är på resa!

Efter springrundan lyxade jag till med en ordentlig frukost på ett fik på hörnan här. MUMMA!

Sen stack jag och mötte upp emma i Sydney. Vi har diskuterat lite över våra planer angående Byron. Vi vill verkligen dit båda två men vi känner att vi vill ha mer pengar när vi åker dit. Det går så sjukt mycket pengar här nere (och vi slösar verkligen inte). Eftersom att Byron är det svåraste stället i NSW att få jobb i så känns det lite riskabelt att åka dig och behöva få jobb direkt, så vi funderar på att stanna en månad till i Sydney och jobba jobba jobba för att sedan kunna åka en månad till Byron utan att känna pressen av att hitta jobb direkt.. Så idag har vi gått runt i heeeela Sydney och kollat på lägenheter. Inte hittat någon bra, alla har varit riktiga "knarklyor" som mamma skulle kallat dom. Så vi ska fortsätta leta imorgon!

Nu ska jag sova!

Godnatt saknar er alla!



God jul i efterskott!

Publicerad 2012-12-27 01:51:57 i

Hejsan hoppsan! Nu har dagarna bara flugit iväg igen. Vad är det för dag idag? Torsdag tror jag? Snacka om att man har det bra när man inte behöver bry sig om veckodagar eller datum.

I söndags var vi fortfarande trötta efter vår "camping" så det blev en hel dag i parken i Sydney Harbour och sen låg jag och kollade film hela kvällen hos Amanda medan hon jobbade. Jag ville ju vara pigg till dagen efter för då var det ju juuuulafton!!!! För oss svenskar i alla fall.

På morgonen ringde alarmet kl 08.00. Då satte vi på hög julmusik och vandrade sedan ner till north bondi för att möta upp ett gäng för att äta en stor jul frukost. Det var helt nya människor för mig och Amanda så det var kul att lära känna dom.

Efter det vandrade vi upp till bondi junction för att inhandla den sista julmaten. Snacka om massa mat!

När vi kom hem var vi trötta efter att ha gått lite mer än en mil så vi satte på Sunes jul och slumrade till i soffan en stund.

Vid 5 kom Izabella Ahlgren (från Halmstad) och då började vi laga mat. Vi var så hungriga och jag som alltid äter av allt när jag lagar erbjöd mig att koka ägg och duka (annars hade jag käkat upp allt). OJJJJJ nu gungar det här på båten (jag är påväg till manly men berättar mer om det sen)

När vi hade lagat klart allt så satte vi på Kalle anka från förra året och jag gjorde som jag alltid gör=somnade till Snövit. Men jag hann sjunga med när mössen sjunger (vilket Amanda inte gillade, men så gör vi i vår familj sa jag).

Sen åt vi.. MAMMA MIA va gott. Vi kunde inte resa oss upp efter så vi satte igång en till julfilm och bara låg och dog i soffan.

Alla andra här i OZ firar Christmas Eve när vi har julafton så alla går ut på kvällen. Så när vi lyckats resa oss upp bestämde vi oss för att möta upp de andra och det ledde till att vi dansade hela natten lång.

Dagen efter var det christmas day här och då är det ännu mera festligheter men det spöregnade och blåste så vi struntade i det och bara tog det lugnt. På kvällen möttes vi alla upp på stan för att sitta på en pub och fira christmas day.

Igår var det boxing day, vilket också betyder festligheter (julveckan är helt galen här jag förstår inte hur dom orkar..). Men idag skulle jag flytta till manly och det är en bra bit så jag fick ta hjälp av några starka män. Tristan, Harry och emma fick hjälpa mig. Jag har ju 3 väskor och en bräda så alla fick bära lite. Framme i manly mötte vi upp tristans föräldrar som är helt underbara! Riktiga engelsmän (dom är från Wales men jag tycker de känns som engelsmän) (heter det engelsmän även fast det är en kvinna?) jaja vi kallar dom så! Vi satte oss på en bar och snacka om att dom drack öl, hur klarar människor såna mängder och hur orkar man? Efter det bjöd dom oss alla på luch och kvällsmat, åt jätte god fisk och kött.

Sen åkte vi tillbaka till centrala Sydney. Tanken var att vi skulle ut och dansa men Tristans föräldrar hade tagit kål på oss alla så vi gick hem kollade film.

I morse ringde alarmet på 8 för vi var tvungna att städa. Huset ser riktigt grisigt ut efter jul veckan och de andra som bor i huset kommer hem idag så vi skrubbade hela huset från källare till vind. Sen stack vi till ett café åt en ordentlig frukost! Välbehövligt!

Nu sitter jag på färgan till manly (därav den snurriga och säkert felstavade texten idag). Det guppar jättemycket!

Jag ska på upptäcktsfärd i manly idag tänkte jag. Vid 6 ska jag tillbaka till Sydney för ikväll ska vi gå på iMax (världens största 3D bio). Vi ska på The Hobbit!

Nu måste jag kolla ut annars blir jag åk sjuk!

Hoppas ni alla har haft en fin jul! För det har jag! Saknat släkten såklart men vi har massa jular framför oss!

Gott nytt år om vi inte hörs innan!

KRAM

Camping Blue Mountains

Publicerad 2012-12-22 06:29:32 i

Tjenare där!

Dagarna bara flyger fram här nere. Jag älskar allt! Jag trivs så bra! I onsdags mötte jag upp emma och var inne i Sydney och strosade runt hela dagen. Sydney är underbart. Så annorlunda med en storstad som ligger så nära vattnet.

Vi gjorde som vi alltid gör, köpte med oss lite gott och satte oss i en park och snackade och lyssnade på musik och kollade på alla människor. Så häftiga människor det finns här, alla så olika.

Sen mötte vi upp killarna från England och stack till ett ställe och åt kvällsmat och sedan hem till dom och spelade spel. Tristan och Harry bor för tillfället i Redfern som är ett jätte mysigt område i Sydney. Dom bor i ett gigantiskt vackert hus med 3 andra. Jag blev bra polare med dom som bor här så jag bor här nu också, GRATIS! Woho! Jag bjuder dom på mat istället lite då och då! Här bor jag fram till 26e då jag drar till manly i en vecka.

Jag och emma har bokat SHORE THING som är en festival på nyår på bondi beach. Det är Sydneys populäraste new years party så det kommer nog bli riktigt bra!

I torsdags satte vi oss på kvällen i en park precis vid opera huset och kollade solnedgången. Så vackert. JAG ÄLSKAR SYDNEY! Jag skulle lätt kunna stanna här och skaffa ett heltidsjobb men jag ska först åka till Byron och söka jobb men om jag inte får jobb där så åker jag nog ner och söker jobb här igen för man tjänar bra här!

Igår bestämde vi oss för att ut och campa. Vi har pratat om det länge men inte planerat så det blev väldigt spontant....... Sådär bra! Men det var ett äventyr. Det börjar med att vi missar tåget och kommer inte dit fören det är mörkt. Väl framme på camping platsen är det fullt så vi får åka till nästa ställe som också var fullt. Nu är klockan runt 10 och bäcksvart. Självklart börjar det regna... När tredje stället var fullt ger vi upp och campar på ett ställe där vi trodde det var okej, det var det inte! Så vi får plocka ihop tälten och gå vidare. Nu är klockan 12 ish. Efter många samtal så hittar vi ett ställe som man får campa på. Nu är vi dygnsura och ska försöka få upp 4 också dygnsura tält i mörkret.. Alla telefoner var döda så vi hade inga batteri att ringa taxi så vi fick helt enkelt stå ut. Vi satte oss spelade kort hela natten och gjorde allt för att inte tappa humöret. Kallt var det men det gick bra. När solen gick upp gick vi en liten upptäcktsfärd och jag visade runt för jag har ju varit där innan. Sen tog vi bussen till katoomba och åt en gigantisk frukost. Sen tog vi tåget hem, vi var så blöta och trötta så vi orkade inte en natt till. Men kul var det! Helt klart värt att frysa! Nu ligger vi alla döda framför tven och orkar knappt byta kanal.. Ikväll blir nog en lugn kväll.

SNART ÄR DET JUL! Wohooooo!

Va skönt att vi överlevde undergången! Varit väldigt mycket snack om det här så alla va lite nervösa igår.

Hoppas allt är bra med er! Kramar!

Ensam hemma

Publicerad 2012-12-18 09:53:37 i

Åh så gött jag sov i Amandas gigantiska DUBBELSÄNG. Man kunde ligga raklång åt alla håll!

När vi vaknade stack vi ut och sprang en runda och åt sedan en stor frukost. Sen gick vi (tog bussen halva vägen) till bondi junction där vi skulle ta bussen till Ikea. Väl framme vid Ikea bubblade vi av glädje och gick runt som två fån och provade alla soffor och sängar. Konstig känsla att se alla prylar med svenska namn och svenska flaggor. Sen kom vi äntligen till restaurangen, KÖTTBULLAR med potatismos och lingon!!!!!!!! WOOOHO!

Sen sprang vi ner till mat avdelning och shoppade loss! Vi fick med oss två fulla blåa Ikea kassar med mat hem! Såg ut som att vi skulle handla mat till flera dussin personer (vi är bara 3). Kaviar, pepparkakor, godis, choklad, sill, lussekatter, jansons, köttbullar, sylt, knäckebröd, JULMUST, nötter, paj och sen mycket mer! GE MIG JUL NU!

Men det känns sjukt konstigt när man går runt och hör julsånger på samma gång som man går i sommarkläder och svettas. Men det blir en jul att minnas!

Efter Ikea åkte jag till Sydney och mötte upp handikappade emma, vars fötter har blivit värre för hennes blåsor har spruckit. Så vi satte oss bara i Hyde park och lyssnade på musik och snackade. Sen mötte vi upp Tristan, Jordan och de andra sköna engelsmännen och handlade mat. Tanken var svensk Taco, men det blev så himmlans dyrt så det blev kyckling med potatissallad och coleslaw. Mycket lyckat! Efter det spöade jag och emma skiten ur killarna på skitgubbe (kortspel). Det blev en spelkväll hela kvällen och sedan somnade vi alla till en film. Så dåligt som jag sov inatt har jag nog aldrig sovit. Denna gången hade jag bara en halv soffa så jag vaknade på golvet mitt i natten på golvet utan täcke där jag sedan försökte somna om, gick inget vidare..

Men nu ligger jag i Amandas stora DUBBELSÄNG och har det gött. Amanda jobbar men var snäll och lät mig hänga hos henne när hon jobbade. Jag har inte haft en ensam kväll sen jag kom hit så det ska bli skönt att bara ligga själv på ett rum och läsa och lyssna på musik.

Imorgon drar vi till cronulla och surfar! Åker nog hem till bondi på kvällen igen för vi ska ta lite fina foton i solnedgången nere vid stranden!

Ha det bra! För det har jag! Kramar

Couch surfing

Publicerad 2012-12-16 13:31:35 i

Hejsan hoppsan! Jag är riktigt dålig på att uppdatera här, men jag gör så mycket kul hela tiden så jag har knappt tid.

I fredags ringde alarmet kl 05.00 för att gå upp och surfa i soluppgången. Så vackert! Det var värt att kravla sig upp när det var mörkt. Efter surfen blev det en runda longboard och sedan satte sig jag och Amanda och åt vår nya favorit frukost på vårt nya favorit ställe i cronulla. Nästan för gott var det, vi rullade båda där ifrån.

Vi gick hem och la oss i några timmar för att sedan packa ihop och åka hem till bondi. Eller jag stannade i Sydney och mötte upp Tristan och emma och åkte skateboard i några parker. Sen handlade vi med oss massa mat och satte oss i en park och bara njöt hela eftermiddagen. Emma kan inte gå så mycket för hon har fått kokande vatten på sina fötter så vi ställde henne på våra brädor och puttade henne.

Sen stack vi hem till Jordan (tristans kompis) där jag också bor för tillfället på hans soffa och kollade film. Han har en projektor med hemma bio system och AC i hela huset så det är riktigt gött att kunna komma ifrån värmen.

Soffan jag bor på är riktigt oskön. Den är sönder så det är en träpinne som sitter i mitten av kuddarna som sticker rakt in i ryggen när man ligger ner, har provat alla möjliga ställningar men det hjälper inte. Men man ska inte klaga, jag bor gratis och Jordan är världens roligaste kille. En riktig engelsman som man får koncentrera sig för att förstå eftersom att han snackar i endast slang...

I går morse vaknade vi av att Tristan låg och pratade i sömnen, han pratade om massa djur så vi blev jätte sugna på zoo så vi bestämde oss för att göra det. Riktigt häftigt var det! Man tar färjan från Sydney Harbour ut till en ö som heter Taragona och denna ö består endast av ett ZOO.

Vi såg massa häftiga djur och det häftigaste var lätt säl-showen..

Efter det stack vi tillbaka till jordans ställe för att fräscha till oss och sen stack vi till ett hostel för att förfesta lite på ett tak och se fyrverkerier. Efter det stack vi till världens bästa nattklubb, Chinese Laundry och dansade i flera timmar.

Idag vaknade vi sent och bara legat kollat film och snackat. Har varit dåligt väder så då får man göra det!

Nu kom jag precis till Amanda. Ska sova hos henne inatt (I EN RIKTIG SÄÄÄÄÄNG) för imorgon ska vi till IKEA och handla julmat! Detta har vi längtat efter i flera veckor. På kvällen ska vi ha svensk-Taco kväll.

På onsdag ska vi till cronulla igen och stanna till torsdag och på fredag ska vi till blue Mountains och campa över helgen! Ska bli riktigt spännande och kul!

Nu ska vi sova! Sov gott! Ta det lugnt i snön!

Cronulla

Publicerad 2012-12-13 13:12:46 i

Hej! Då ska vi se vad som har hänt sen jag skrev senast. Såg att det var ett bra tag sen och nu när jag ska komma på allt jag gjort så har jag lite problem.

Vi börjar med måndag: då vaknade jag som sagt med en rejäl förkylning i kroppen och har legat hela måndag tisdag onsdag i sängen och kollat film. Enda rörelsen jag gjort är att byta film på sängen, gå på toa och handla mat i affären i huset bredvid. Fick nästan liggsår alltså.

I onsdags flyttade jag ut från huset vilket lite tråkigt men nu ska jag på nya äventyr. Jag fick hjälp av Tristan att bära alla mina saker till Amanda och lämnade sedan min bräda i lägenheten där jag ska sova på soffan i helgen.

Sen bar det av till Cronulla. Det är en stad ca 1 timme från Sydney. 2 kompisar som jag träffade i Portugal bor här så åkte för att hälsa på dom. Trodde det skulle vara en liten by typ men det var jätte stort, JÄTTE MYSIGT! Skönt att komma ifrån bondi-bubblan ett tag. Dom har smugglat in mig på deras rum för att jag ska slippa betala så min säng består av en filt på golvet och 2 kuddar. Är man backpacker eller????

Igårkväll var vi bara ute fikade på kvällen och sedan "läggdags". Jag sov inte så skönt!! Men gratis är bäst!

Imorse var vi uppe tidigt och var ute och fotade lite och mötte sedan upp Amanda som kom idag istället. Vi gick en runda på stan och åt sedan en UNDERBAR frukost. Jag och Amanda jag bestämt att vi är på semester dessa 2 dagar så vi ska NJUTA och slösa pengar på mat. Det är vi värda ;)

Så efter en god frukost stack vi till hostelet och checkade in (på riktigt) och sen stack vi en stund till stranden. Efter det stack vi för att äta sushi. Vi beställde in massa olika rätter och när vi hade ätit upp... Beställde vi lite mer... Vi rullade där ifrån...

Vi stack hem och Amanda gick la sig en stund för hon jobbade sent igår. Jag och marielle tog två skateboards och tog en lång härlig runda!

Sen stack vi till en pub och de andra beställde öl men sjuka josse beställde en juice. Nu ska jag bli frisk!

Imorgon åker vi hem igen (till bondi som kallas vårt hem). Amanda jobbar så jag stannar i Sydney för att möta upp emma (en tjej jag träffade på en grillfest som är väldigt skön). Vi ska gå på marknader och åka lite skateboard i hyde park. Ska bli kul!

Nu ligger jag Amanda och diskuterar vilka världsdelar som finns i världen. Vi hade faktiskt rätt! Nu ligger vi förhör varandra på länder och städer. Vi somnar nog rätt snart.

Imorgon tjuter alarmet kl 05.00 för då ska vi upp kolla soluppgången och ta fina bilder. Kommer bli riktigt grymma bilder!

HALLÅ det är ju Lucia idag. God lucia på er alla! Jag har inte den minsta julstämning. Jul utan släkt och snö är inte jul. Men vi ska göra det bästa utav det och åka till Ikea på måndag för att försöka få en så svensk jul som möjligt.


Vi hörs! Ha det fint! Hejsvejs!

Sjukling

Publicerad 2012-12-10 02:15:29 i Allmänt,

Idag vaknade jag upp med totalt igentäppt näsa och alldeles ömm i kroppen. Har feber och orkar inte resa mig upp! Blåsigt och tråkigt väder ute så det är en perfekt dag att bara ligga inne kolla film!
 
Nu ska jag gå köpa massa frukt och ge mig en vitamin bomb!
 
Packad och klar är jag nästan, för på onsdag flyttar jag som sagt ut! Ska bli kul på samma gång som jag kommer sakna att ha ett "hem" där jag har mina saker.. Men det är ju bara 2 veckor!
 
Snorig puss!

Wollongong

Publicerad 2012-12-10 02:13:25 i Allmänt,

Igår var en jobbigt varm dag. Man kunde knappt gå utanför dörren. Vi satt ute på balkongen i skuggan och spelade monopol hela förmiddagen och på eftermiddagen när solen lugnat sig lite stack vi ner till en park vid stranden och grillade. Det finns en grupp på Facebook som heter svenskar i Sydney och dom hade dragit ihop en stor grupp svenskar som skulle grilla. Jennifer och de andra var sugna på att dra ner så jag hängde på (inte för att jag är så sugen på att träffa endast svenskar dock). Jag drog dit lite folk som inte var svenskar också så vi blev ett jätte stort gäng på 40-50 pers. En kille hade med sig sin gitarr och skön helt sjukt bra!!! Riktigt kul var det! Tills polisen kom och förstörde vår mysiga kväll vid 10 tiden. Party-poopers! Då stack vi vidare till en av människornas hus och stannade där hela kvällen.

Idag stack jag och Tristan (en jätte skön kille från Wales) till Wollongong för att kolla det stället. Vi tog tåget som tog ca 2 timmar. Det var jätte billigt (trodde jag) dock var det endast pga att vi åkte på pensionär biljett som endast var giltig en station (vi åkte 15). Så gör tydligen alla backpackers fick jag reda på, men jag satt på helspänd hela tågturen.
Tråkigt väder idag men fint ställe! Tristan och de andra killarna vi mötte upp ville surfa men det var minimala vågor så vi hängde bara på en av killarnas balkong. Efter det stack vi hem till bondi igen och sitter nu trötta i soffan och kollar film med de andra som jag bor med.

Imorgon ska jag och Amanda på ZOO. Dyrt som attans, men det ska vara värt det!

På onsdag börjar mina hemlösa veckor. Jag ska försöka couchsurfa (bo på kompisars soffor) i 2 veckor nu fram till nyårsveckan. Får se hur det går! Jag har alltid Amanda men jag kan inte bo där i en hel vecka så kommer bo där när jag inte hittar något annat. Har redan hittat några soffor så detta blir ett kul äventyr! Riktigt backpacker liv!

Nu är jag trött och de andra satte på skräckfilm så jag går nog och lägger mig!

Godnatt kompisar!

Trötta tjejer

Publicerad 2012-12-06 02:08:26 i

Tjänare!
Det är två trötta tjejer (josse och Amanda) som ligger på stranden idag. Eller vi ligger inte på stranden utan vi ligger på gräset för det blåser så mycket så här är skönare!
Igår var vi ute och dansade hela natten, det är därför vi är sega! Amanda har jobbat mycket så när hon för en gångs skull var ledig så firade vi det! Det var kul! Vi gick till ett ställe som heter Eastern och är GRATIS vilket vi gillar.

I förrgår gick vi som vanligt till stranden med våra brädor (ser sjukt grymma och häftiga ut, nästan så att det är pinsamt, snacka om falsk marknadsföring) och la oss och taggade för att surfa. Det var knappt några vågor, det bröt bara på ett ställe och där låg typ 50 pers så man fick sicksacka om man ville ha vågor. Att sicksacka är rätt svårt för såna som mig och Amanda som inte kan svänga än..... Så vi gav upp och paddlade lite istället. All träning är till nytta!

Sen gick jag hem och åt min goda köttfärs. På kvällen stack vi till Bronte där Amanda bor och satte oss i en park och grillade lite. Det var mysigt!

Igår spatserade vi stolta ner till stranden igen för att lägga oss och se ännu coolare ut. Folk går förbi och stirrar och tror vi är jätte grymma, då väntar vi tills dom är borta för att sedan hoppa i och kämpa för att hålla sig kvar på brädan. Jag lovar att vi ser roliga ut! Men det är kul!

Sen åt jag köttfärs och sen utgång! Känns som att dagarna är rätt lika här men det är ju semesteeeeeer! Imorgon åker jag till Sydney för att vara där 2-3 dagar och träffa 2 tjejer från Bali. Sen nästa vecka åker jag med några killar till Woolagong för att ta bilder när dom surfar och sen till Cronulla i några dagar! Ska bli kul!

Håller på kollar lite på olika farmer som lockar och har hittat några. Nu ska vi bara dra ihop ett kul gäng att åka med. Det är ensålänge jag och 3 killar så hade varit lite kul med lite tjejer också! Vi får se hur det blir!

nu ligger jag och Amanda diskuterar vår matlista till jul. Den är inte nådig!

Julfest:
Glögg
Pepparkakor
Nötter
Ostar
Kex
Julmust
Knäck
Ägg
Kaviar
Köttbullar
Potatis
Prinskorv
Frukt
Choklad
Öl
Sill

Sen kommer vi nog lägga till andra roliga saker för på julafton ska vi verkligen festa till. Vi kommer äta för en hel månads pengakostnad! NAJS! Vi längtar så! Nu ska vi bada! Tjohej

INTE ETT MOLN

Publicerad 2012-12-04 00:35:21 i Allmänt,

GOODMORNING!
It's beautiful day! Inte ett moln så långt ögat kan nå. Jag somnade tidigt igår och vaknade för en gångs skull tidigt så jag gick ut på morgonpromenaden för att kolla hur vågorna såg ut, för idag ska vi surfa! Det var dock HELT platt. Men vi ska ut och paddla i alla fall. Jag hoppas att min gula bräda skrämmer bort alla hajar.
 
Igår var det en lugn dag (som alltid). Det spöregnade så vi hade en mysdag framför tven och våra böcker. På eftermiddagen stack vi till Bondi Junction och handlade mat för hela veckan. Jag stekte upp 1 kg köttfärs som jag nu ska äta till kvällsmat i 9 dagar, NAJS! Lite lyxigare än tonfisk och gröt.
 
Nu kom Amanda så vi ska dra till stranden!
 
Jag fick ett jobb i Byron bay igår föresten som houskeeper för gratis boende. Men de vill att jag ska börja jobba nästa vecka och jag känner inte riktigt att jag hunnit se allt jag vill här i NSW (New South Wales) området, så jag tackade nej och fick då ett svar där han sa att jag kunde komma efter nyår och jobba igen, så vi håller tummarna!
 
Nu ska jag till stranden. Ha så kul i snön! TJO

Living my dream

Publicerad 2012-12-02 06:31:00 i Allmänt,

ÄNTLIGEN kan jag verkligen säga det. LIVING MY DREAM! Jag har njutit och har hur kul som helst innan också men nu känner jag verkligen att jag börjar må riktigt bra! Jag trivs väldigt bra där vi bor, trivs helt okej i Bondi (längtar dock till Byron) och hemlängtan finns alltid kvar lite men inte så att den är jobbig! Just nu vill jag aldrig åka hem! I förrgår hängde vi bara i lägenheten och liten stund på stranden. På kvällen lagade vi alla mat och satte oss ute på balkongen och spelade kort. Det ledde till en mysig liten utgång på Bondi Hotell. I går var en slö dag på stranden på förmiddagen och på eftermiddagen gick jag till Bronte för att kolla på Amandas lya! Riktigt fet är den! Inte alls lika smutsig och äcklig som vår men jag trivs ändå! Det som är bäst med vår nya lägenheten är att alla kommer från olika länder. Från Italien, Chile, Argentina, Frankrike och USA så vi snackar engelska hela tiden, vilket är najs! På kvällen igår hade vi blivit uppskrivna på listan till en nattklubb som hette Chinese Laundary. Det var en dubstep klubb (dunk-dunk-dunk musik) i en källare. SJUKT cool! Riktigt roligt hade vi, dansade till klockan 5 inatt så idag är man trött! Nu ligger jag i sängen och ska kolla lite serier. Har precis varit nere vid stranden och fikat med Jennifer och Amanda i gräset, mysigt! Ikväll blir det inte många knop. IMORGON ska jag surfa! Punkt slut! Har ju inte provat min nya bräda än!!!! Detta pga att en kille vi bor med gillar att berätta historier ("gillar" är en underdrift, han ÄLSKAR det) speciellt om sig själv (hälften av de han säger är inte sant.... det var också en underdrift... inget är typ sant) men dom flesta historierna är väldigt otäcka. Så han har suttit och berättat om alla sina haj-möten här i Australien och visat aaaaaalla bilder han har på hajar. Så josse är inte jätte sugen på att surfa just nu (för han har blivit attackerad här i Bondi.......... blablablablabla). MEN imorgon ska jag! Vilken snurrig text ni fick nu, men alltid något! Nu ska josse kolla NEW GIRL! Tjoho

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela