josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

HELLO BONDI

Publicerad 2012-11-30 01:05:51 i

Oj va dålig jag har varit på att uppdatera bloggen. Men har haft så mycket att göra de senaste dagarna! Men jag mår bra, helt perfekt faktiskt! Jag har börjat njuta på riktigt!

I tisdag lämnade jag Kongo och farmor farfar. Åkte buss först till Canberra, där jag nästan missade sista bussen till Sydney. Kom fram till ett regnigt och blåsigt Sydney vid halv 11 på kvällen men möttes då av lite problem. Jag var nemligen i Central Park och min buss till bondi gick från Hyde park. Det är en bra bit att gå, framförallt nu när jag jar en tung surfbräda att bära på. Men fattig som jag är vägrade jag ta en taxi så jag börjar gå. Självklart börjar det spöregna och jag blir totalt genomblöt. Men där sparade jag 20 dollar!

Framme i bondi kom snälla Amanda och mötte upp mig och hjälpte mig till lägenheten. Jag somnade direkt!

I början hatade jag lägenheten, tyckte människorna verkade nästan lite otäcka men som tur var träffade vi en tjej som också är från Halmstad som behövde boende och flyttade in med mig.

Nu har jag dock lärt känna de jag bor med lite bättre och märkt att alla är jätte trevliga så vi älskar vår lägenhet!!!

Jaja i förrgår så surfade jag för första gången, bara små små små vågor men den nya brädan var jätte bra! Efter surfen så gick jag och Brandon, en kille vi bor med, till en surfaffär för jag skulle köpa en lite större fena. När killen i affären skulle byta ut brädan så lyfte han brädan och sa "duude, your board is so heavy, i think its broken". Jag stod som ett frågetecken och berättade att jag endast surfat i en timme idag typ. Då tog han av fenan och där under var det ett stort hål. Så jag hade blivit lurad! De sålde mig en bräda som var full med vatten och hål i, utan att säga det! Så där stod jag med en bräda som inte skulle hålla en dag till om jag inte lagade den, vilket skulle kosta mig 150 dollar. SÅ LEDSEN JAG BLEV, och förbannad!

Så den ska lagas och sen ska jag sälja den till någon som bara ska surfa någon vecka för den kommer nog inte hålla längre!

Killarna jag bor med tyckte så synd om mig så dom hjälpte mig hitta en ny bräda och hjälpte mig att få ett bra pris! Så nu har jag en ny bräda som är mycket finare och bättre!

I förrgår hade vi inflyttningsfest och igår låg vi bara på stranden och tog det lugnt! Igår satt vi på stranden ett gäng och bara njöt av vädret på kvällen.

Just nu ligger jag på stranden!

Fick reda på att kusin Ebba kommer hit i mars, SÅÅÅ KUL!

Nu ska jag bada!

Bushwalk, pingis och packning

Publicerad 2012-11-26 13:04:30 i

Vi tog bilen för att käka lunch på ett mysigt ställe, som dock var stängt. Så vi körde runt och letade efter något annat mysigt ställe. Vilket vi inte hittade, allt är typ stängt på måndagar här. Det blev ett gatukök! Men väldigt god mat ändå så vi var nöjda! Efter det så släppte Hillary och farmor av mig, farfar och Gary för att vi skulle vandra hem. Det var en ganska jobbig vandring i rätt svår terräng men det var häftigt! Det blev ett skönt dopp i vattnet när vi kom hem och sedan satte sig "gamlingarna" på balkongen och drack varsin GT och jag satte igång med maten, för ikväll skulle jag bjuda på Svensk TACO! Det blev väldigt gott måste jag säga! Mätta och belåtna blev vi. Farfar och Gary vägrade erkänna att de var sämre än mig och Hillary så de ville ha en revansch match, så vi gick ner och spelade lite pingis. Farmor börjar bli riktigt grym måste jag säga! Hon är så söt när hon skriker "ooh" varje gång hon träffar (eller inte träffar) bollen. När vi kör dubbel så kör vi varannan boll i laget men detta glömmer farmor totalt och slänger sig på varje boll även fast det inte är hennes tur. Mycket skratt ikväll kan jag säga!

Killarna fick sin revansch match, vilka vann tror ni? TJEJERNA! Killarna bad om en AVGÖRANDE match (även fast det var 2-0 till tjejerna) och vi tackade ja och SJÄLVKLART vann vi då igen! Nu kan josse (som är världens tävlingsmänniska, tack för den farfar) sova gott!

Efter det hjälpte jag farmor och farfar att boka ett hotell i Singapore inför deras hemfärd. Dom är lite oroliga för hur de ska klara sig själva i singapore men jag tvekar inte en sekund på att det går lysande. Nu när jag har varit med så har dom inte behövt anstränga sig för att hitta eller förstå men om dom bara försöker så kommer det gå bra!

Nu har jag packat alla mina grejer och fått av fenorna på min skönhet (surfbrädan) och snurrat in den i massa hunddukar för att inte få skador på den. Imorgon åker ju jag till Bondi igen och kommer inte träffa farmor och farfar mer. Det är tråkigt! Jag har fått så himla många skratt med (och åt) dom, haha! Det har varit många frågor med svar som absolut inte passar till frågan.. Typ:
jag: "farmor har du druckit något vatten på länge?"
Farmor: "nej mina solglasögon ligger i bilen..."
Eller
jag: "farfar vet du vad klockan är?" Farfar: "vill du låna mina sockar sa du?" ....
Jag har tusen andra på lager men dom sparar jag till nästa gång vi träffas!
Goa är dom! Jag kommer sakna dom så! Om ni läser detta när ni kommer hem så ska ni veta att jag är så tacksam för allt ni har gjort för mig denna resan, allt ni bjudit på, alla upplevelser vi fått tillsammans och alla skratt vi haft tillsammans! Jag trodde det skulle bli kul men det blev ännu bättre! Ni är ena härliga farföräldrar ni!

Och stort tack till Hillary och Gary som har gjort allt för att jag/vi ska trivas och som har hjälpt oss med så mycket!

Avslutar detta inlägg med ett av mitt, Garys och Hillarys nya favorit uttryck, som är, "AHA". Detta uttryck använder farmor och farfar VÄLDIGT ofta. Det händer rätt ofta att jag får översätta det Hillary och Gary säger och då säger både farmor och farfar på samma gång "AHAaaaa" och då skrattar Hillary och Gary för de förstår att de förstår. Det finns olika "Aha". Ett "aha" när de verkligen förstår som låter väldigt glatt och positivt. Sen finns det ett "aha" som är lite mer negativt och dovt, det används när de bara förstår hälften.. Och sen finns det ett annat "aha" som låter mer som ett "eaaaehaaa" som betyder att dom inte fattar någonting! Men annars har dom blivit riktigt grymma på engelska! Jag är imponerad!

GODNATT! Ahaaaaaaaa

ENJOY

Publicerad 2012-11-26 01:58:36 i

Här har ni den!

Och jag glömde ju att vi spelade pingis igår kväll. Det finns ett stort bord nere i källaren så det var självklart jag och farfar sugna att spela på! Vi spelade alla 5 och avslutade med en dubbel, jag och Hillary mot farfar och Gary. TJEJERNA VANN!

Nu kom jag farfar och farmor precis hem från stranden, vi provade fiskelyckan på ett annat ställe idag, inte ens ett bottennapp idag heller...

Nu ska vi äta lunch och sedan ut och gå på promenad!

Har fått höra av många att ni har dåligt väder där hemma, va skönt att höra! ;-) vi trivs så bra här!

Farmor farfar hälsar till alla!

Fiske, spindlar och pingis!

Publicerad 2012-11-25 12:22:37 i

Gokväll!
Idag gick jag ut på min dagliga morgonpromenix, denna gången bärandes på min klumpiga kamera för att försöka ta bilder på delfinerna. Tror du det fanns några delfiner? Nej så klart! Inte ens några häftiga fåglar fanns det. Så jag gick hem och åt frukost istället.

Vid 9 stack vi alla till stranden för vi skulle fiska. Hade frysta räkor som bete men inte ens ett bottennapp fick vi! Men det var kul! Vi träffade sedan en fiskare som berättade för oss att vi ska fiska när lågvattnet är påväg ut. Så imorgon bitti ska vi försöka igen, denna gången lite tidigare!

Vi åt en god lunch och sen tog vi alla en siesta. Ja vi har det bra vi, ingen stress och bara slappna av hela tiden. Det behöver jag som går på högvarv hela tiden.

Sen har vi bara tagit det lugnt hela eftermiddagen, jag och farmor förberedde laxen inför kvällsmaten och sen har vi alla bara suttit och pratat.

Laxen blev kanon god. Slår nästan farmors fläskkotlett-champinjoner rätt, som är min (utan tvekan) favvo rätt.

Under måltiden kom vårt samtalsämne in på spindlar för jag berättade att jag hade haft en mellanstor spindel på golvet på toan. Jag fick då reda på att det finns väldigt stora och väldigt små spindlar. De stora är "harmless" och de små ska man akta sig för. Jag gjorde alltså rätt som dödade spindeln istället för att snällt ta den i handen för att släppa ut den som jag först tänkte. Jag hörde att farmor och farfar viskade "nej visa henne inte det är onödigt" på andra sidan bordet. Jag envisades att få reda på vad dom menade (OJ VA JAG ÅNGRAR DETTA). Farfar gick och hämtade sin kamera och visade den STÖRSTA spindel jag någonsin, en sån fågelspindel med hår på benen. DEN HADE SUTTIT PÅ VÄGGEN I RUMMET!!!!!!!

Nu ligger jag inlindad som en puppa i sängen och kan knappt andas, jag känner spindlar krypa över hela kroppen.

Saknar Sverige! Där är man rädd för långben spindlar....

Nu ska jag försöka sova och sova hela natten utan att behöva gå på toa till de andra spindlarna!

GODNATT!

Mexikanskt och Kangaroo

Publicerad 2012-11-24 12:24:25 i

Det blev ingen fiske idag, jag farmor och farfar stack istället ner till stranden för att se om man bräda kunde flyta. Vilket den gjorde galant! Så nöjd är jag!

Efter det satte vi oss i bilen för att åka till en av Garys och Hillarys favorit restaurang. Det var ett häftigt surfinspirerat ställe med bord och stolar gjorda av gamla surfbrädor! Vi blev mätta och belåtna! Påvägen hem körde vi en annan väg för att försöka se någon enstaka kangaroo. Vi såg inte bara en, vi såg flera hundra. Självklart hade kah inte med min kamera denna gången heller. som tur är tar farfar tillräckligt många bilder för oss alla! Han kämpade och kämpade. Han är nästan värre än en kines när det gäller att ta bilder! Idag gick han under ett staket och smög sig sakta och försiktigt inpå kangaroosen för att få bra bilder! En rolig syn kan jag säga! Och bra bilder blir det faktiskt!

Sen åkte vi ut för att se några vackra klippor och en fin strand i solnedgången! HÄR lyckades farfar få en väldigt fin bild på några grässtrån!!!!!!!!!

Nu ligger jag och skriver lite i min dagbok och de andra har också lagt sig. Imorgon ska jag ner till stranden för att försöka se delfinerna igen och denna gången ha med min kamera! Vid 9 imorgon på morgonen ska jag och farfar "lära" Gary att fiska. Tänk att han ALDRIG har fiskat. Ack ack!

SOV GOTT!

I GOT A BOARD!

Publicerad 2012-11-24 05:55:23 i

Idag när jag vaknade sken solen och det var blå himmel så jag stack ner till stranden för att utforska lite. Som sagt är stranden mil lång så jag började vandra utan att träffa på en enda människa, det är man ovan med när man varit i Bondi där varje meter är täckt av människor!

Efter ett tag skulle jag ta ett litet dopp och går ut i vattnet till ca midjan när jag ser något i ögonvrån, jag ser ca 15 fenor endast 20 meter ifrån mig. Jag springer upp eftersom att jag tänkte HAAAAAJ! Väl uppe på stranden kommer jag ju på att hajar aldrig är fler än en så jag pustar ut, det var ju bara delfiner. Men det var massvis! Så himla häftigt! SJÄLVKLART händer sånt här när jag inte har med min systemkamera och iphonen lyckas inte riktigt få med det på bild. Jag ringer farmor farfar som inte hör mig för att det blåser och tror då att det hänt mig något allvarligt så de kommer ner till stranden.. Jag säger glatt, KOLLA DELFINER! Så då fick dom också se dom!

Efter det skulle vi åka in till "stan" som heter Moruya. Där gick Hillary och farmor för att handla mat och Gary och farfar för att handla fisk. Jag gick till en surfaffär för att hitta en bräda! Där fanns ingen så jag blev guidad att gå till en annan som fanns i "närheten": just ten minutes walk!!!!! Okej sa jag och började gå, mötte en dam på vägen för att fråga om jag var på rätt väg och hon sa ja och jag fortsatte gå. Då kom hon körandes med bilen bredvid mig och sa förvånat "are you walking with flip-flops there". Ja sa jag och fick då reda på att det var LÅNGT dit. Den trevliga damen skulle åt samma håll så hon körde mig dig. Det var la tur, för det var 14 km dit på landsväg. Jag hade flip-flop, ingen keps och oinsmörjd........

Ajaaa, väl framme hittade jag en bräda som jag gillade och lyckades pruta till mig en våtdräkt, bräda, leach (snöret som sitter runt benet så att brädan inte ska försvinna) och fenor för 520 dollar! Det är ett bra pris!

Nu kom nästa problem, jag behövde betala i cash och vi är inte direkt i storstaden... Så jag fick springa en bra bit tills jag kom till en öde bensinstation för att köpa mig ett tuggummi och ta ut pengar över beloppet. Det fungerade såklart inte! Fick prova i Bottle-shop affären men det funkade inte heller! Nehe, då var det att gå 14 km eller att skita i brädan.

Nu kom ännu ett problem, farmor och farfar och de andra visste inte var jag var. Det visste ju inte ens jag. Så att förklara var jag var blev ett äventyr! Tillslut kom dom fram och jag var nere eftersom att jag inte kunde köpa brädan! MEN då var killen i affären så snäll att det räckte med 100 dollar i cash och resten på kortet så farmor farfar lånade mig 100 dollar så att jag kunde köpa brädan! SÅ NU HAR JAG EN BRÄDA!!!!!!

Just nu sitter jag på gräsmattan i solen med ett kreditkort och tar bort det gamla vaxet! ÅÅÅH så fin den är!!!!!!

Nu ska jag och farfar fixa lite med några fiskespön som finns här för att förhoppningsvis laga dom så att vi ska kunna fiska imorgon!

LYX

Publicerad 2012-11-23 12:30:13 i

Det enda som är positivt med att bo på hostel (förutom att man träffar mycket sköna människor) måste vara att man blir så tacksam när man SLIPPER bo på hostel. Ikväll har jag fått äta en riktig kvällsmat som blev lagat i ett fräscht kök istället för en burk tonfisk eller havregrynsgröt som man äter ur en smutsig och söndrig tallrik och just nu ligger jag i en DUBBELSÄNG med fräscha lakan och inte 7 andra tjejer som springer in och ut fulla ur rummet. Nu mår jag bra och kommer sova som fisken i vattnet! GODnatt!

Surbrädeletande och Kongo

Publicerad 2012-11-23 09:35:32 i

Igår hade vi mycket att göra så jag hade inte tid för att skriva. Idag har jag dock tyvärr svårt att komma på vad vi gjorde men vi gjorde nog det vanliga: vakna upp, gick den vanliga rundan till Bronte beach, åt frukost och sen gick ner på stan för att hänga i affärer och café. Mitt nya mission är att hitta en surfbräda så jag har varit inne i alla affärer som finns och frågat alla man kan fråga om vad för bräda som skulle passa mig. Jag får olika svar av ALLA! Men jag vet i alla fall att jag ska ha en fishbräda! Frågan är vilken storlek... Jag vill egentligen köpa en begagnad men har inte hittat någon så det lutar åt att köpa en ny som jag sedan kan sälja eller ta med hem.

På eftermiddagen gick vi en runda till Bondi Junction för att handla lite mat (tonfisk, mjölk, havregryn). vi kommer billigt undan!

Sen gick vi till en Bottle Shop (motsvarar Sveriges Systembolag) för att köpa vin, för ikväll ska vi ut!

Maten är fruktansvärt dyr här, nästan dubbla priset på allt, framförallt frukt och grönt, suger för mig som är fruktoman.

Vi blev ett gäng som satt på golvet i vårt rum och lyssnade på musik och spelade kort. Sen stack vi till en nattklubb och dansade hela kvällen lång.

Imorse var jag uppe tidigt för jag hade fått höra om en annan surfaffär där de sålde massa fish. Jag fick en grym deal (nästan lite oroväckande bra) som jag kanske ska slå till på. Har till på tisdag på mig att fundera.

Vid 10 checkade jag ut från hostelet och blev sedan upphämtad av Gary, Hillary och farmorfarfar för att åka mot Congo. Påvägen åkte vi igenom Royal national park och stannade och åt fish n' ships i Woogoloo Beach.

Nu är vi 5 timmar senare framme i Congo och OJ va vackert! Deras hus är helt sjukt!!!!!!! Jag ska försöka ta bilder men bilderna kommer inte heller kunna visa hur vackert det är!

Nu var vi precis och kollade på den flera mil långa stranden och kollade runt i området! Nu ska vi äta mat och bara ta det lugnt!

Ha de!

FIRST DAY OF SURF

Publicerad 2012-11-21 12:09:55 i

Idag tog jag äntligen modet i hand och hyrde en surfbräda och gav mig ut. Inte något vidare långt ut, höll mig till vit-vatten-vågor i strandkanten och tränade upp-hopp. Det var kul, men det är alltid roligare om man surfar med någon. Efter 2 timmar var jag mör och gav upp. Det är dyrt att hyra bräda så jag tror jag köper en ganska snart.

Efter det gick jag och Amanda till Bondi Junction (som är ett GIGANTISKT shoppinghus) för att handla mat. Jag lämnade plånboken hemma för att inte kunna köpa kläder. Det var tur för s*tan va mycket kläder det fanns.

Amanda ska jobba ikväll så vi la oss och vilade liten stund för att sedan laga lunch. Det blev spaghetti köttfärs. Mat som är lämnad av jocke och sara, riktigt lyxigt!

Sen gick jag, Bella och Nathalie en runda (tjejerna delar rum med mig) och kollade runt Bondi.

Sen lagade jag en riktigt lyxig kvällsmat till mig själv. Det blev havregrynsgröt med banan. Preeeecis som i st anton!

Nu har jag precis varit och kollat på en surfbräda som en kille ville sälja men den var inte riktigt det jag letade efter så jag sa nej. Har nog hittat en annan jag hellre vill ha!

Nu ska vi sätta på en film! Imorgon hoppas vi på fint väder så vi kan hänga på stranden och kanske surfa (om jag hittat en bräda)!!!!

Hoppas allt fint med er där hemma!

Cliffwalk mellan Bondi och Coogee Beach

Publicerad 2012-11-21 10:47:02 i Allmänt,

Idag är första dagen pålänge som jag skriver blogginlägg på datorn och nu ser jag äntligen era kommentarer! Dom har inte kommit upp när jag skrivit på mobilen, så det var kul att läsa era kommentarer och se att ni är några stycken! Jag ska försöka hålla lågan i glöd så länge som möjligt! För alla som undrar hur det går för farmor och farfar kan andas ut, jag pratade med dom idag och allt är bra! De har varit iväg någon dag från Blue Mountains på en vingård med massvis wallabies om jag inte har helt fel! Imorgon kommer dom till Sydney och stannar i 2 dagar och sedan möter jag upp dom för att åka ner till Hillarys och Garys stuga i Kongo. Det ska bli kul! Längtar till en egen säng!
 
 

Imorse satte vi alarmet tidigt för att göra vår planerade promenad mellan Bondi beach och Coogee beach. Det är en promenad på ca 1,5 mil fram och tillbaka! Det är väldigt vackert hela vägen så det var riktigt kul!
 
Efter det la vi oss på stranden men orkade inte så länge så nu ligger vi alla och vilar upp oss på vårt "älskade" hostel. Ikväll ska vi unna oss att äta ute eftersom att det är Saras och Jockes sista kväll! Det blir nog thai-mat tror jag!
 
Jag och Amanda lever riktigt snålt här nere, vi har en budget på 40 dollar mat i veckan, vilket är ca 330 kr svenska. Det funkar, men det är inte mycket mat! Men jag är van från St Anton!
 
Nu ska jag duscha! Här har ni lite blandade bilder från Bondi! ... Nehe det gick inte att ladda upp nu heller! Vi får la höra
 
Tjabba!

Jobbsökande och café-häng

Publicerad 2012-11-19 12:51:44 i

Idag var det helt blå himmel när jag vaknade så jag sprang upp och började smörja in mig med solkräm för att kunna gå den mysiga morgonpromenaden som vi brukar gå.. Trodde jag ja, när jag var klar med insmörjningen hade solen totalt försvunnit och bytts ut mot en regn-grå himmel. Ut och gick gjorde jag ändå men det var kallt! Vi bestämde oss för att sätta oss på ett café istället (bondi café) som är ett mysigt ställe precis där min och Amandas lägenhet ligger. Där satt vi i några timmar och snål-lånade på deras wifi till datorn. Jag sökte massa jobb och Amanda fixade taxfile number. Efter det gick jag och lämnade mitt CV på några caféer och barer. Hoppas man får något. Jag tänkte söka ett part-time jobb för att kunna få in lön som täcker boende och mat varje vecka, så går man inte minus på den biten.

Mina planer förändras ständigt men för tillfället är planen att stanna här i bondi i cirkus en månad till för att sedan åka till Manly en vecka och sedan upp mot Byron Bay. Detta kommer for sure förändras inom några dagar!

Vad har vi annars gjort idag... Hmm. Jag har fixat bankkonto och beställt bankkort. Vi har betalat första veckan i lägenheten och sedan har vi faktiskt legat på stranden i en halvtimme. Det blåste och var kallt så vi gav upp, bruna hinner vi bli ändå, så det är ingen stress!

Jag sa igår att jag skulle surfa idag, men det blåser sjukt mycket och det var väldigt strömt så jag skjuter upp det en dag till, kanske 2, för så kommer Amanda från St Anton hit och vill med mig och surfa. Ingen annan vill surfa med mig och jag vill inte gå i själv, därför skjuter jag på det! Ajaaaa, jag har lång tid på mig!

Nu ligger jag uppe i sängen och läser lite om östkusten för att skriva upp saker jag verkligen måste göra! Får se hur länge pengarna räcker!

HA DET FINT!

Noah's backpackers

Publicerad 2012-11-18 14:16:10 i

Igår kväll kom jag fram till härliga Bondi beach. Amanda har fått jobb så hon kunde inte möta upp mig men Sara Kjellsson och Jocke Palm (som också är från Halmstad) mötte upp mig på Noahs backpackers där vi bor. Jag bor i ett 8-manna rum med 7 andra brudar. De verkar jätte trevliga! Rummet å andra sidan, är mindre trevligt. Men det duger. Mamma och Leo hade dock ALDRIG klarat det!

Igår la vi in mina saker på mitt rum för att sedan gå och hälsa på Amanda som var och jobbade. En riktigt trevlig kväll blev det!

Idag vaknade jag ganska tidigt och solen sken så jag tog mig en runda runt omkring stranden. Det är så vackert här!

Sen la vi oss alla på stranden i några timmar. Vattnet är svinkallt men helt ljusblått och glasklart. Det var sådär bra vågor idag så jag hyrde ingen bräda men imorgon har jag bestämt mig för att jag ska göra det en stund!

Amanda Jocke och Sara skulle på coldplay ikväll inne i Sydney så jag bestämde träff med en polare från st anton som också är i Sydney för tillfället. Vi möttes vid Hyde Park och vandrade sedan runt och snackade där en stund. Efter det gick vi till Botanic Garden. oj va fint!!! Därifrån kunde man ta en promenad till Opera huset längs vattnet för att sedan komma till Sydney Harbour. Det blev en ordentlig runda så nu ligger jag här utslagen i sängen och ska försöka sova!

Ciao!


Three sisters and rainforest

Publicerad 2012-11-17 08:49:56 i

Efter frukosten idag skulle Hillary och Gary visa oss deras "backyard" som dom kallar det. Egentligen är det skogen runt omkring deras hus. Vi tog en promenad och oj va vackert det var! Har lite problem att ladda upp bilder från mobilen så ni får se när jag har tillgång till en dator. Ja jag skriver som sagt mina inlägg på mobilen för tillfället, därav ganska många stavfel! (Skyller på iphonen...)

Efter promenaden åt vi en god soppa som Hilary lagat och sedan satte vi oss i bilen för att först åka till Blue Mountains Grand Canyon. Vilken syn!

Efter det åkte vi till Katoomba Discover rainforest för att ta en tågbana rakt ner i regnskogen. Den här tågbanan gick bokstavligt talat RAKT ner! Det var coolt. Och regnskogen var häftig!

Sen åkte vi hem och duschade och jag packade för att sedan åka till tågstationen. Farmor farfar Gary och Hilary skulle på middag ikväll så de skjutsade mig till tåget på vägen.

Så här sitter jag nu, på andra våningen av tåget och kollar ut. Eller nej det gör jag ju inte för jag skriver så nu ska jag sluta skriva för att kolla ut lite! Ha det så bra!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3892487/images/2012/pic_50a74199e087c368c3b6ca0a.jpg" class="image">

Blue Mountains and Black Heath

Publicerad 2012-11-16 13:05:04 i

Vilket ställe! Igårkväll när vi kom hem var vi alla trötta och sega så vi gjorde bara en snabb husesyn för att sedan direkt gå och lägga oss. Jag, farmor och farfar delar på nedervåningen och Hilary och Gary sover på övervåningen. Ett väldigt mysigt hus, men värme, det är det inte här. Väggarna är så tunna att man måste ha ett element ståendes på golvet som ger oss värme. Det är varmare utomhus!

Imorse vaknade vi vid 8-9 tiden och gick upp för att ära frukost! Det har regnat och varit ganska trist väder idag så vi bestämde oss för att åka till några grottor som finns i Blue Mountains. Jenolan caves hette dom och var jätte häftiga! Vi tog en guidad tur genom the Oriental cave. Det var riktigt fett!

Efter det åkte vi en smal smal väg hem som gick slingerikkroka heeeela vägen. Men oj vilken utsikt! Blue Mountains är ju inte berg som det låter, utan det är dalar neråt istället. Väldigt grönt och väldigt mycket djurliv.

När vi kom hem la sig alla och vilade förutom jag som var pigg och rastlös så jag tog mig en springrunda. Vilket jag snabbt började ångra eftersom att backarna här är LÅNGA och BRANTA!

Nu har vi precis ätit Garys goda spagetti köttfärssås och ska snart sova! Imorgon bitti kanske vi ska hänga med på Yoga.

Imorgon kväll kommer jag åka och möta upp Amanda och resten i Sydney och stanna några dagar med dom innan jag drar till Kongo med farmor, farmor och Co.

Jag och Amanda har fått lägenhet mellan 26 november-10 december vilket är riktigt gött för den ligger precis vid stranden i Bondi och den är billigare än att bo på hostel! Blir perfekt!

Nu ska josse sova för hon har för första dagen inte powernappat under dagen!

Hadebravo!

SYDNEY BABY

Publicerad 2012-11-15 14:04:09 i

Nu är vi äntligen framme i Sydney! Vi reste sent igår så vi hade en hel dag att komma på något att göra. Vi var alla trötta och orkade inte bära omkring på våra handbaggage så vi bestämde oss för att bara sätta oss på en spårvagn för att sedan se vart vi hamnade. Vi hamnade långt utanför alla nybyggda skyskrapor och svindyra bilar! Det var häftigt!

Efter det stack vi till hotellet för att käka, så blev det dock inte för det var för starkt så vi kunde inte äta det. Så vi stack till flygplatsen för att vara där i tid. OJ vilken tur!

Jag hade (ja jag vet Mamma, dubbelkolla alltid) råkat skriva fel ordning på mina efternamn i visat. I passet står det Hoerwing Alvtegen och i visat står det Alvtegen Hoerwing. Detta gjorde så att tullen i hong kong var tvungna att skicka ett mail till ambassaden i Australien för att be dom ändra mitt namn, detta kunde dock ta några timmar, om dom ens skulle godkänna det. Jag fick inte checka in utan skulle komma en timme senare och se om jag fått ett godkännande. Denna timmen var nervös! Som tur var fick dom svar snabbt men hade vi bara kommit en timme innan hade jag inte fått åka med... Så fel det kan bli!

Flyget gick bra, alla tre hade 2 tomma platser bredvid oss så vi kunde alla ligga ner skönt hela vägen!

Väl framme på flygplatsen mötte Hilary och Gary upp oss. Riktigt trevliga och sköna Aussies. Jag får vara translater ganska ofta men det är kul!

Vi åkte först till Bondi beach och jag fick se surfare som jag lär surfa med nästa vecka! LÄNGTAR! Där åt vi fish and ships och sedan åkte vi hem till Liz som är Hilarys dotter. Hon har två söner som skulle på simmskola så jag hängde med och simmade en timme. Efter det bjöds vi på ceasar sallad á la Gary, NÄSTAN lika god som din Leo!

Nu sitter vi i bilen upp till Blue Mountains och Black Heath!

Hörs imorgon!

Cosmopolitan...

Publicerad 2012-11-13 14:50:22 i Allmänt,

...in my ass!
 
Efter 7 timmar "sovandes" på en stenhård bänk så kom farmor och farfar ut från Terminal A, precis där jag stod som tur var. Min mobil vill inte fungera så det hade varit jobbigt ifall de hade gått till B.
 
Vi satte oss direkt i en taxi som tog oss till hotellet som heter Cosmopolitan. Vi kom fram till hotellet vid 17.00 snåret och ville bara gå och lägga oss men icke! Vi fick reda på att vi inte var bokade på hotellet. Vi bokade genom hotel.se för ca 3 månader sen och har kvitto och allt på det men det hjälpte oss inte. Efter cirkus 2 timmar av diskuterande och förbannade samtal till hotel.se lyckades vi få ett rum men vi vet fortfarande inte om det har löst sig. Nu var vi ännu tröttare men hade bestämt oss för att inte sova innan 20 snåret så vi tog istället en taxi till Times Square för att försöka tiden att gå tills läggdags. Vi gick alla runt som zombies och efter knappt en timme gav vi upp. Vi somnade alla 3 ganska snabbt men jag och farmor vaknade runt 03.00 och var klarvakna, farfar snarkade på som vanligt. Efter några sömnlösa timmar somnade vi och vaknade igen runt 08.00 då vi stack och åt frukost buffén. Den va najs!
 
Efter frukosten tog vi en taxi till The Peak där vi sedan tog en bergbana upp till toppen. Från toppen av The Peak kan man se i stort sätt hela Hong kong. Det var fett! Vi tog en taxi från toppen som tog oss till hamnen där vi skulle åka med en färja för att se ön. Vi hittade inga färgor men tillslut hittade vi en båt som såg ut som ett sjörövarskepp och personalen på båten såg ut som sjörövare.
Efter det stack vi hem och power-nappade en stund och gav oss sedan ut för att se området runt omkring hotellet. Hongkong är sjukt häftigt eftersom att alla byggnader är så nya. De äldsta är endast 70 år gamla, dock är dom byggda av trä så de ser äldre ut.
 
Kvällens planer var Temple Street Night Market som skulle vara en gigantisk marknad med allt mellan himmel och jord. BESVIKELSE! Fanns bara massa skit! Och armband såklart så det handlade jag massvis av!
Nu sitter jag nere i lobbyn och skypear och skriver här. Farmor farfar sovar nog redan där uppe! Imorgon ska Josse va duktig och använda gymmet och poolen på morgonen! Ha det fest sålänge!
 
 
 
 
 
 
 

Flygplatsen

Publicerad 2012-11-13 07:47:31 i

2012-11-11
Hejsan! Nu är jag framme i Amsterdam. Flyget hit gick snabbt och enkelt, jag somnade innan flyget lyfte och vaknade lagom till att hoppa ut ur planet. Nu sitter jag och väntar på nästa flyg som ska ta mig till Hongkong. 11 timmar i luften lääär bli jobbigt! Nu ska jag läsa "50 nyanser av honom" som sakta men säkert börjar bli VÄLDIGT snuskig.



TJÄNA! Nu är jag framme i Hongkong, klockan är 06.30 här och alltså 23.30 i Sverige så man känner tröttheten i huvudet. Nu ska jag vänta i 7 timmar tills farmor farfar kommer så jag ska försöka hitta en någorlunda mjuk bänk jag kan lägga mig på! Det är jag och tusentals kineser här. Nu klarar inte mina ögon att vara öppna mer!

Här ligger jag just nu!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela