josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

Aukland!

Publicerad 2013-12-16 13:49:02 i Allmänt,

Hejsan hoppsan! Nu har vi lämnat Raglan och är uppe i Aukland igen. Sålde bilen imorse och hitchade sedan upp för att möta tristans föräldrar här i aukland. De hade bokat bord på sky tower som är en snurrande restaurang 200 m upp i luften. Jätte coolt! Nu ligger vi trötta i vår gigantiska säng på Plaza hotel. Väldigt stor skillnad från att sova på golvet eller i bilen, kommer sova riktigt skönt inatt! 

Imorgon börjar vår resa ner till södra ön, ska bli kul! 

Nu ska vi sova skriver mer imorgon! 

SES SNART!!! 

JACK JOHNSON

Publicerad 2013-12-04 04:37:28 i Allmänt,

I måndags började vi hitcha från Raglan till Aukland för att se Jack Johnson! Wihoooo! Vi ställde oss på vägkanten med en skylt där det stod Aukland och en stor smiley! Efter 20 min stannade en oldschool skol buss vid kanten med en hippie man med en pipa i munnen. Vi hoppade in och satte oss på madrasserna på golvet, efter en stund märkte vi 7 ungar liggandes på madresser bak i bussen. De var jätte trevliga och berättade att de har bott i bussen i 14 år...bussen var inte jätte fräsch. Du hade inte klarat av att gå in i den mamsen! Nåväl där satt vi i nån timme tills de skulle ta av till en annan liten by så vi hoppade av och ställde oss vid vägkanten igen med vår skylt! Direkt stannade en annan husbuss, denna var ett totalt hemmabygge. Sjukt cool! Denna var fräsch och jätte häftig innuti. En jätte trevlig man var påväg att hämta upp sin fru från jobbet i Aukland. De har bott i denna lilla buss i 6 år med sina 2 söner. Häftigt! 

Väl framme i Aukland checkade vi in på hostelet för en dusch och sedan lite mat. Efter maten bestämde vi oss för att gå på Comdey Raw Club. Påvägen dit hör vi ett "woooooooaaa", vilket vi känner igen väl och stelnar till. David heter han, en väldigt annorlunda men snäll man som vi träffade i Syndey. Han har några skruvar löst och vet absolut inte hur man beter sig med människor. En väldigt pinsam man. Men vi vände oss om och spelade glada och trevliga och berättade att vi skulle kolla på comedy, han berättade då att han skulle göra Stand Up Comedy ikväll. Attans! Så det var inte mycket att göra än att gå med honom till baren för att sedan sätta oss längst fram vid scenen. Där satt det två svenska tjejer som såg helt livrädda ut, de berättade att David hade tjatat så mycket så de gav upp och följde med för att se honom. Vi alla ångrade oss ganska snabbt att vi satte oss precis framför scenen, för varenda en av komikerna valde oss som offer. Vi alla var så nervösa när David kom upp på scenen, det var rätt stor publik och vi bara kände på oss att han skulle dra in oss i hans uppträdande. Vilket han tack och lov inte gjorde men de 10 min han var uppe på scen kan ha varit de 10 längsta, pinsammaste och hemskaste 10 minuterna på länge. Ni vet när man ser en film när någon gör något pinsamt så man knappt kan kolla på och ibland spolar fram? Jag ville så gärna spola fram eller stänga av men jag satt mitt framför honom och han släppte inte ögonen från oss en enda gång! Usch!!!! Haha det var rätt kul ändå! 

Efter comedy club var vi trötta och gick hem och sov. Vaknade upp pirrig och lycklig för idag skulle vi se Jack!!!!!!!! 

Ängnade hela dagen bara strosandes runt i Aukland tills det började spöregna, då gick vi på Imax och såg Hunger Games 2. Riktigt bra men åh böckerna är SÅ mycket bättre. Efter det gick vi till en bar och spelade lite kort med ett gäng som vi träffat på hostelet. Sen bar det iväg till theatern där han skulle spela. Var väldigt annorlunda från Barcelona, inte alla samma känsla. Det var en theater kanske 2 gånger större än Halmstads, med endast sittplatser, vi hamnade längst bak på balkongen så vi var rätt långt bak. Jag och Tristan var de enda som sjöng med och dansade ibland. Det var coolt på ett annat sätt! Efter Jack var vi så lyckliga att vi gick ut och dansade halva natten! 

Idag är vi trötta, sitter i bilen påväg till Raglan, lyckades precis få en lift. Längtar tills surf imorgon! 

Denna veckan ska vi göra väldigt många protester här i Raglan. 

Det är ett företag som heter Anardarko (vet inte riktigt var företaget är från, inte new Zealand i alla fall) som vill pumpa olja och bygga en stor oljerigg utanför västkusten. 

De vill dessutom ta ut alla mineraler från västkustens svarta sand. Hur de gör det är genom att suga upp all sand 25 m från stranden och rakt ut i vattnet. Vilket kommer förstöra alla stränder, alla surfbreak och allt liv i grunda vatten. Och inte nog med allt detta så får endast New Zealand 3% av intäckterna. UUUSCH!!! 

Läs om KASM på google! 

Nu ska jag sova en liten stund här bak i bilen. Hoppas allt är bra med er! 

Kramar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela