josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

Josse mår jätte bra

Publicerad 2013-02-26 12:36:50 i

Hejsan hoppsan! I fredags var min första dag på gatan, jobbade med Tove och gick mest och lyssnade på vad hon sa. Jag trivs! Det är jag och Tove och 7 killar!

Jag jobbar för ett företag som heter EnergyDeal som säljer elektricitet och gas tjänster. vi knackar dörr för att få folk att byta till våra företag. Det är jobbigt för alla hatar oss men det är så mycket bättre än fundraising.

OJ va jag får anstränga mig för att skriva på svenska. Svenskan är svårare än engelskan nu. Jag har inte pratat engelska på månader, med undantag när jag träffat emma i sydney men hon är den enda svensken som jag pratar svenska med. Tove och de andra pratar jag engelska med. Så kul att engelskan har blivit så mycket bättre!

I söndags flyttade jag in i en lägenhet i st kilda (melbournes populäraste strand). Bor med två tyskar och en engelsk tjej. Alla är jätte snälla! Trivs så bra! Har kök, tv och fyra sängar!

I helgen var vi på festival här i melbourne och sedan tog vi det bara lugnt. Jag har inte råd med att slösa ett öre så jag gör endast gratis-saker! Ska bli skönt när första lönen kommer på torsdag!

Nu har jag precis varit ute och sprungit och alla ligger kollar på tv, ska snart sova. Upp och hoppa tidigt imorgon till jobbet. Pengar pengar pengar!

Godnatt puss

Door to door sales!

Publicerad 2013-02-21 13:50:25 i

Idag hade jag intervju vid 10.30. Jag och Tove (en tjej som redan jobbar där) kom dit lite tidigare så jag satt ute snackade med de andra på balkongen innan intervjun. Efter ett rätt långt samtal, angående allt mellan himmel och jord, med en kille fick jag reda på att han var teamleader och när jag sa att jag var där för att bli intervjuad av chefen så sa han "noway you don't need an interview, you're starting to work with me now" haha. Så det var en annorlunda intervju! Jag visste inte ens vad företaget hette eller vad de arbetade med men det gick bra! Jag fick jobbet och jobbar imorgon igen!

Har precis kommit hem från en kvälls skate och nu ska vi sova! Godnatt puss!

MELBOURNE BABY

Publicerad 2013-02-20 15:23:22 i

Hejsan hoppsan! Nu blir ni chockade va? Redan ett inlägg hehe?

I lördags kom vi tillbaka till Sydney och körde en sista utgång med våran lilla familj som vi blivit på hostelet! Vi dansade nästan till soluppgången och hade så kul! På söndagen var vi trötta och tog det lugnt till lunch och efter det gick vi till domain park som är en park precis bredvid hostelet där det var en film festival. Massa roliga short-films så vi fick en riktigt kul eftermiddag kväll. Detta var min och Tristans sista kväll så det blev en mysig kväll. Han åkte sedan till flyget vid 6 på morgonen, inte kul att vinka hej då men jag överlever, har lärt mig av mina misstag ;)

På kvällen tog vi natt tåget till Melbourne. Började bra men sen började en unge tjuta i konstant 3 timmar så det blev inte mycket sömn. Väl framme i Sydney var vi så VILSE! Jag med mitt fruktansvärda lokalsinne var till ingen hjälp och Amelie var inte bättre hon. Vi hittade tillslut ett hostel och checkade in. Hemskt hostel, otäcka människor. Men dög för en natt.

Efter en snabb power napp gick vi ut för att utforska staden. Gick vilse diiiiiirekt! Sen skulle vi göra RSA igen men jag fick reda på att jag inte behövde det så jag skippade den och sparade 50 dollar. Jag är seriöst total pank nu så är desperat efter jobb.

Idag har jag varit ute och lämnat cv i 6 timmar. Jag satte på min runkeeper och den visade att jag gick ca 23km, inte dåligt inte! Men inga jobb fick jag ändå. Helt omöjligt!!!!! Jag lämnade tillomed cv på MC Donald. DÅÅ är man desperat!

Så jag gör foundraising igen. För jag kan inte gå dagar utan att tjäna pengar. Så imorgon ska jag på intervju så förhoppningsvis får jag det!

Ikväll har vi varit i st kilda som är strand området här i Melbourne. Så fint och mysigt var det. Så vi ska försöka flytta dit! Förhoppnings redan på fredag!

Vi åt kvällsmat på ett jätte häftigt ställe som är en donations restaurang. Man beställer den mat man vill ha och sen betalar man så mycket pengar man vill. Jag har verkligen inte några pengar så gav endast 5 dollar, känner mig jätte dum men jag skrev upp mig på volontär arbete där, man jobbar 2 kvällar i veckan gratis och kan då äta gratis där när man vill. Perfekt! Där sparar man lite pengar i alla fall!

Nu kom jag och Amelie precis hem. Håller på lära henne skatea, jag har 2 longboards nu för Tristan kunde inte få med sig båda sina så jag fick hans så hon tränar med min.

Nu ska vi sova! Upp imorgon för intervju, vill verkligen ha detta för det är inte ens kul att vara ledig längre när man känner sig såhär pank... Men allt löser sig, man behöver inte stressa upp sig för det blir inte bättre för det. Så länge man försöker så gott man kan så löser det sig alltid :)

Juste jag glömde ju säga att vi träffade Rickard i st kilda. Dom verkade trivas men han saknar dig Pebba! Hörde att du kommer 15 mars till sydney. Vi kanske ska planera in några dagar i Sydney tillsammans om du inte har andra planer? Vi får kolla upp det!

Godnatt!

Äntligen internet

Publicerad 2013-02-15 07:43:46 i

Hejsan alla glada!

Nu har josse äntligen internet i en liten stund. Jag har inte haft internet på 2 veckor, men vet ni vad? Jag har överlevt ändå!!!!! Häftigt va? Det trodde jag inte ens själv att jag skulle göra. Men det har varit en lättnad!

Vad har jag gjort senaste tiden då? Vi har umgåtts med alla underbara på hostelet och hittat på allt från att hoppa från klippor till att surfat i manly. Helt underbart har vi haft det den sista tiden. Levt jätte billigt så jag har inte ens rört mina kort de senaste veckorna utan har bara använt pengarna från den sålda surfbrädan!

I tisdags checkade jag och Tristan ut från hostelet för att hälsa på lite olika vänner runt omkring NSW området. Första destination var cronulla och mina tjej kompisar från Portugal. Vi har surfat varje morgon och kväll och sedan åkt ut på långa longboard rundor i solnedgången. Riktigt mysiga 3 dagar har vi haft.

Idag åkte vi till Wollongong till Tristans vänner från Wales. De var alla rätt trötta då killarna firade Sion som fyllde år. Så jag har precis varit handlat mat åt dom för att få lite liv i dom. Nu kollar vi snowboard videor och Tristan längtar så till månad då han flyttar till new zeland. Ska bli tråkigt att säga hej då till honom men det blir nog new zeland efter att mamma och Leo varit här... Vi får se!

På måndag åker jag och en tjej (Amelie) till Melbourne för att söka jobb och stanna där en månad. Ska bli kul att se ett nytt ställe!

Nu ska vi äta! Men ska försöka uppdatera snart igen!

Kramar

Elephant backpacker

Publicerad 2013-02-03 07:56:25 i

Heter hostelet vi bor på. Helt underbart ställe! Vi har blivit som en stor familj.

Bott här i ca 2 veckor och har träffat så fina och underbara människor. Blir svårt att lämna alla.

Ja men vad har nu hänt de senaste dagarna? Kommer knappt ihåg allt för det händer så himmlans massa när man bor här.

Jag kommer inte ihåg dag för dag men vi har i alla fall skateat rätt mycket i parkerings huset som är på andra sidan gatan. Riktigt kul är det och killarna försöker lära mig lite tricks.

Sen har vi spelat väldans mycket kort spel och bara suttit massa människor och umgås. Vi bor ca 150 pers här men det är endast jag och 2 till som en svenskar, PERFEKT! Endast engelska hela tiden, nästan blivit att jag pratar dålig svenska och har ibland svårt att komma på ord.

För några dagar sen var det ett riktigt oväder, stormen som varit i Brisbane var påväg mot Sydney med en vindhastighet på 140 km/h och gigantiska vågor skulle komma till bondi. Detta kunde vi ju inte missa så vi drog ihop ett stort gäng och stack ner till bondi. Till en början regnade det bara men sen kom en vägg av svarta moln och på 2 sekunder kom vinden och nästan blåste av oss från klipporna vi stod på. Det var nästan otäckt. Man kunde luta sig mot vinden utan att trilla. Det var det häftigaste på länge! Vi blev dygnsura och frös som attans hela vägen hem och alla blev förkylda, men det var det värt.

Dagen efter var det bra väder så då blev det en dag på stranden.

Något som jag gör varje dag dessutom är att söka jobb. För nu är jag verkligen helt pank. Det låter otäckt men det är ingen fara. Alla är panka här och man har faktiskt roligare då. Man är så tacksam för allt sålänge man har pengar till boende. Men nu börjar det bli kris och eftersom att det fortfarande är väldigt dåligt väder uppåt östkusten så drar jag till Melbourne om 10 dagar (kan säkert ändras igen) och stannar där för att hitta jobb och se den staden tills mamma och Leo kommer.

Det är frustrerande hur svårt det är att få jobb. Jag söker ca 20 om dagen... Men på måndag ska jag på interview. För något fina försäljningsföretag och jag ska se Casual ut.... Hmmmm inte riktigt min stil men är man pank så är man. Jag får la ta och borsta ut mina dreads (har inte borstat håret på 5 veckor mamma ;)) och kanske ta på mig ett par tajta jeans och en skjorta istället för mina baggybrallor och stora tshirts... Blir nog bra!

Vad har jag gjort mer? Vi gör något hela tiden men när man inte har pengar så kan man inte göra så häftiga saker. Vi går ut och dansar rätt mycket men bara på ställen där man kommer in gratis. Vi äter gröt till frukost och lunch och tonfisk-pasta till kvällsmat! Börjar likna st anton!

Som tur är så är det chinese new years just nu så det är gratis mat på ett köpcenter varje dag fram tills den 10 februari, så där är vi äter minst 2 gånger om dagen.

Jag sålde min surfbräda för 2 dagar sedan och betalade istället hyra för 15 dagar! Så nu har jag i alla fall boendet fixat och behöver inte tänka på det!

Nu ska vi gå ner och laga... Gröt! Hoppas ni alla mår bra där hemma! Kramar!

Storm och gratis mat

Publicerad 2013-02-01 16:13:14 i

Jag hinner inte skriva mer idag märkte jag för jag har inget batteri på mobilen men jag skriver någon gång imorgon! Allt är bra i alla fall. Pengarna börjar tryta men försöker varje dag att hitta jobb! Hoppas allt är bra! Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela