josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

SUNES SOMMAR SEMESTER!

Publicerad 2013-03-25 07:24:52 i Allmänt,

Ja äntligen är mamma och Leo här. Dom kom i torsdags men bodde då på ett hotell nära flygplatsen så jag mötte upp dom på fredag morgon utanför deras lägenhet. Som var jätte fin! Efter vi kramats ett bra tag och lämnat våra väskor på rummet så gick vi på upptäcktsfärd i Sydney. Vi gick till opera huset och sen cirqular quay för att se hamnen. Det var jätte fint väder så vi tog färjan över till manly och tog en härlig dag på stranden med bad och sol. Sen gick vi lite i affärer och mamma köpte ett par skor åt mig för hon tyckte jag såg lite tattig ut. Ett par grymma Vans blidde det! Wiho! Efter en mysig middag tog vi färjan tillbaka och tog en runda förbi the rocks. Sen vandrade vi tillbaka till lägenheten för att ta en välbehövlig dusch. Efter en liten powernap gick vi till darling harbour för att äta kvällsmat. Det var jätte mysigt och fint! 
 
På lördag morgon började vi dagen med ett pass i gymmet. Efter det bytte vi om och begav oss till Lygon som är ett utkiks torn vid Harbour Bridge. Massa trappsteg var det men oj va fint! Man kunde se hela Sydney! 
 
På eftermiddagen tog vi det mest lugnt och strosade runt och kollade på saker! På kvällen hade vi bokat open air cinema, The Hobbit. Så mysigt att ligga på sackosäckar under stjärnorna och kolla film. Vi alla 3 somnade direkt dock men det var en häftig power nap. filmen fattade vi inte! 
 
Igår gick vi kustvägen mellan Bondi och Coogee för att sedan ha en heldag på Coogee beach. Sen gick vi hela vägen tillbaka till Bondi och åt på den godaste Thai restaurangen jag någonsin ätit på! 
 
Idag hämtade vi upp vårt hem för de kommande dagarna. Vår gigantiska husbil! Nu har vi precis varit hälsat på Hilary och Gary i Blue Mountains och är nu påväg uppåt mot Cessnock där vi ska på vin provning imorgon! Hörs imorgon! Puss

Sydney, HOME SWEET HOME!

Publicerad 2013-03-18 12:51:17 i

Hej gott folk! Nu sitter jag ebba och karin på bussen till Sydney! ÄNTLIGEN! Har längtat så inför detta, för detta betyder att mamma och leo kommer på torsdag! WOOOHOOO!!

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera den senaste tiden och nu kommer jag knappt ihåg vad jag gjort. Men ska försöka göra en kort sammanfattning över allt!

Jag har jobbat och jobbat, riktigt deprimerande var jobbet. Orkade inte göra något efter jobbet för jag hade ingen energi kvar. Så jag sa upp mig, vilket var dumt nu i efterhand, för de "glömde" att berätta att jag inte skulle få min senaste veckas lön om man sa upp sig. Så där förlorade jag ca 600 dollar. Mindre kul när man är fattig som jag! Men jaja pengar är inte allt!

Vi hyrde en bil och gjorde Great Ocean Road. SÅ HÄFTIGT!

Igår var det St Patriks Day vilket är en hejdundrares party dag här i Australien vilket var väldigt kul!

Nu har jag sagt hej då till alla underbara tjejer jag fick träffa här i Melbourne, vilket var lite jobbigt men de flesta kommer förhoppningvis och hälsar på oss i NZ!

Nu mår jag lite illa så måste sluta skriva! Ett litet kort inlägg, men alltid bättre än inget! ;-)

Ha det fint!

NEW ZEALAND BABY!

Publicerad 2013-03-06 15:01:46 i

WOOOHOOOO! Biljetten är booookad! Den 9de april flyger jag från Brisbane till Queenstown. Detta tack vare att man har en mamma som troligtvis är bland världens bästa på att hitta billiga och bra flygresor. Du borde jobba med det... Typ.... Haha! Åh så glad jag är, för nu hinner jag göra allt med mamma och leo!

Jag tror inte ni förstår hur mycket jag ser fram emot att ni ska komma. Jag räknar ner dagarna varje dag. Men tiden går fort. Det är bara 14 dagar kvar tills jag ska möta upp er på flygplatsen!!!!!!!!!!!!!!!!

Imorgon börjar jag jobba igen, ska faktiskt bli skönt. När man går på antibiotika kan man inte göra så mycket så har mestadels bara tagit det lugnt i parker och läst böcker. Idag fixade jag lite ärenden i city. Jag ansökte efter ett medicare card som gör att jag inte behöver betala doktorn (bättre sent än aldrig). Varför jag gör detta nu, även fast jag bara har ca 1 månad kvar i australien är för att jag får tillbaka hälften av pengarna för doktor besöken nu direkt!

Nu ska jag försöka sova! Tack för hjälpen igen morsan, du är grym! Så om ni ska boka resor bör ni fråga henne hehe ;-)


Kraaaamar!

Sjukanmäld!

Publicerad 2013-03-05 21:40:31 i

Det var nog tur att jag gick till doktorn. Hon sa att dom var rejält infekterade och skrev ut antibiotika och en godkänd sjukanmälan i 3 dagar. Tråkigt men ändä gött! Blev 3 lugna dagar!

Nu vakna jag nyss. Ska nog sova en stund till dock hehe. Nu när jag har möjligeten. Skriver sen!

Time fly by

Publicerad 2013-03-04 02:13:19 i

Hoolabadoola!

Oj va tiden går fort, speciellt när man har ett jobb där man vaknar 8 för att ta tåget kl 9 till jobbet i 45 min och sen börja jobba kl 10. Varje dag sätter vi oss i vår van och kör till olika förorter ca 45-60 min utanför Melbourne. Sen släpper dom av oss på olika ställen och där går vi runt knackar dörr i 6 timmar. SÅÅÅÅÅÅÅ TRÅKIGT! Men så mycket bättre än fundraising! Men comission utöver bas lönen kan jag glömma har jag märkt. För att lyckas få den måste man klara av att lura människor, vilket jag inte klarar av. Men hellre mindre pengar och ett gott samvete än massa pengar och må dåligt efter jobbet! Klockan 18.00 blir vi upplockade och sen tar det som sagt 45-60 min tillbaka till kontoret och därefter 45 min tåg till St Kilda. Så man är hemma ca 20.00. Lång arbetadag, trött är man också för man vandrar flera flera km varje dag. Vilket är skönt, gratis träning! Jag ser det hela som att det är skönt att vara ute och gå och se nya områden, sen om man får prata med några snälla människor så är det ett plus! De flesta är dock inte så glada haha!

Efter jobbet brukar vi laga mat och umgås i lägenheten, gå ut och gå eller bara ha filmkväll. Så veckodagarna går väldigt fort. Jag har min lilla tråkiga period just nu. Men som mamma säger så måste man ha tråkigt ibland för att kunna ha kul! På helgerna försöker vi hitta på desto mer. Jag var självklart lite sjuk med feber denna helgen men vi hann med endel ändå. Vi gick på sightseen i Fitzroy som är ett funky kvarter med massa grafitti!

Igår tog vi bilen till Phillip Island som är en jätte vacker halvö 2 timmar från Melbourne. Så häftig! Massa stränder men tusan va kallt vatten. Fötterna domnade! Sverige kallt var det! Men kristallklart! Det fanns dessutom små jätte söta pingviner på ön!

Idag sjukanmälde jag mig på jobbet, ska äntligen gå till doktorn kolla upp mina konstiga bett på benet. Började som myggbett men blev infekterade och svullna så jag sitter hos doktorn nu. 2-3 timmar väntetid dock, så jag har massa tid att uppdatera bloggen min!

JUSTE igår hände det häftigaste någonsin haha! Jag gick på toan på ett köpcenter och hittade 2 iphones på toan och ringde det senaste nret som var ringt och de skulle komma möta upp mig utanför. Så ringer de upp och säger "det står en kille utanför som ska hämta upp mobilen, han har keps och långt hår" så jag går fram till honom och han vänder sig om och tar av sig solglasögonen och ler åt mig.. JAG DÖÖÖÖÖÖR!!!!!!!!! Det är chris hemsworth !!!!! Sök på google, så känner ni igen honom. Han är en av mina favorit skådespelare och jag kissar nästan på mig. Vänder mig om mot tjejerna och bara gapar och de gör likadant ... Jag vänder mig om mot honom igen och han ler och tackar mig så mkt men jag bara fnittrar och skakar hand med honom. Jag förvandlades till en 12 årig liten flicka. Jag kunde inte få fram några ord utan bara stod där och glodde på honom. Sen vände jag mig om och bara gick. CHOCK! Herregudars! Detta var vårt samtalsämne resten av dagen. Och ni kan ju ana vem jag drömde om inatt?...

Nu vill jag att dessa två veckor ska gå snabbt. Jag vill åka till Syndey NU och möta upp mamma och leo. LÄNGTAR SÅ!!!!!!!!! Men snart så :)

Nu ska jag läsa lite bok, var alldeles för längesen så måste träna upp hjärnan lite igen. Hoppas allt är bra med er! Kramar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela