josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

Dumma förkylning

Publicerad 2013-04-29 12:42:10 i Allmänt,

Godkväll!
 
i lördags lämnade vi tjejerna i Queenstown, jag Tristan och Cam stannade i Queenstown över dagen för att utforska. Väldigt mysig stad men oj vilket liv. Man är inte van vid det i Wanaka inte. Klockan 5 började jag och Tristan jobba. Jobbet är jätte kul faktiskt!
 
Efter jobbet gick vi på afterwork med det nya jobb-teamet. Det blev en riktigt trevlig kväll!
 
Igår gjorde vi inte många knop. Vi har börjat göra rummet lite hemmatrevligt så vi håller på pimpar väggen med bilder.
 
Idag skulle jag egentligen jobbat men blev avringd. Så vi har haft fixar-dag. Handlat. städat och lagat mat. Och nu sitter vi har målar kväll. Vi handlade massa pennor och papper och ska måla coola bilder!!
 
Pusspuss

Börjar känna mig hemma!

Publicerad 2013-04-26 05:49:21 i Allmänt,

Hejsan hoppsan!
 
Nu är jag frisk igen! Var hemma från jobbet måndag och tisdag men i onsdags jobbade jag. Var fortfarande rätt trött men det gick bra ändå, jobbar ju bara ca 5 timmar. 
 
På dagarna har vi inte gjort så jätte mycket. Man blir rätt lat eftersom att man inte somnar fören 4 på natten. Men snart faller snön och då har vi något som motiverar oss båda att gå upp tidigt! 
 
På dagarna har vi umgåts och varit ute gått och fikat på stan. Har jobbat varje dag så har inte hunnit göra så mycket. 
 
Det har varit prov-vecka på gymmet här i Wanaka så vi har kört Box 2 gånger! Så kul! På söndag börjar mitt gym-pass. Ska träna upp mig inför snowboard! Jätte stort och fräscht gym här. 
 
Jobbet är kul! Tråkigt när Tristan, Marielle och Julijana har varit lediga hela veckan och kunnat grilla och äta middag tillsammans och hitta på andra saker, men jag får tänka peeeeengar pengar pengar! Hoppas jag får en ledig dag snart! 
 
Nu ligger vi alla på sofforna i storarummet och lyssnar på musik. Jag och tristan håller på pyntar vårt rum med massa affisher och bilder, vi ska täcka hela väggen med bilder. 
 
Det ösregnar så idag blir det nog inte mycket mer än att bara vänta på att börja jobba. Tjejerna åker tillbaka till Australien imorgon men Julijana kanske kommer tillbaka till Wanaka för att göra säsong med oss, det hade varit kul!
 
Nu ska vi laga mat.. Vad tror ni det blir idag? NUDLAR! Vi handlade ett 20 pack förra veckan som snart börjar ta  slut, då förstår ni nog vad vi lever på här. Gröt med jordnötssmör och soja mjölk till frukost och sen nudlar till lunch. Idag ska jag nog äta en morot också, LYXIGT! Saknar östkusten med mamma och Leo ;-) haha!
 
Imorgon åker vi med tjejerna till Queenstown för att utforska där och sedan ska vi på massa garagesells och förhoppningsvis hitta lite nya prylar inför snowboard säsongen! 
 
Hoppas allt är bra med er där hemma! 

Krångel igen!

Publicerad 2013-04-20 12:44:50 i Allmänt,

Vet inte om det är mitt dåliga internet eller vad som är felet för nu såg jag att mitt "Nehe" inlägg inte heller kom upp.

Som sagt så skulle jag provjobba i tisdags men när jag kom till restaurangen så fick jag reda på att det blitt ett misstag och de ville att jag skulle komma på torsdag istället. NOOO tänkte jag som ville börja jobba direkt och frågade om jag kunde stanna och lära mig lite i alla fall. Det gick bra så jag stannade i 2 timmar. Verkar vara en mysig och trevlig restaurang så när jag lärt mig hur man uttalar alla rätter så blir det nog kanon! Tills dess är det rätt svårt haha!

I torsdag vaknade jag glad och pigg för idag kommer Tristan hem! Äntligen! Jag och Veronica åkte till Queenstown och plockade upp en jätte trött Tristan efter 24 timmar resande. Hann inte mer än att springa in i huset när vi kom hem, byta om, för att sedan springa ner till jobbet. Skulle jobba min första dag!

En liten söt indisk kvinna mötte mig i dörren och jag pustade ut och tänkte "så skönt med en lugn och snäll chef för en gångs skull".... Skenet bedrog! Satan va krut det var i den kvinnan, henne ska man inte bråka med! 145 lång men oj vilken bestämd dam haha! Var svinrädd i början och vi var en servetris för lite så de slängde ut mig på stationer med massa bord och hoppades på att jag skulle klara det. Snacka om en händelserik första dag. Men jag gillar det! Lär sig snabbare då! Så det känns bra! Ska bara träna lite på namnen som sagt....

Gästerna har varit så underbara och sociala och äntligen har jag ett jobb med gäster/kunder som faktiskt vill prata och ha min hjälp..

Det är få timmar dock, man jobbar 17.30-22.00/22.30 så jag skavleta efter andra jobb lite längre fram, helst barer där man kan jobba längre pass och färre dagar och få bättre lön. För just nu tjänar jag inte mer än 75 kr i timmen vilket jag tjänade i Sverige när jag var 14 år gammal. MEN så mycket bättre än inget!

Så nu har jag jobb de närmaste 10 dagarna utan ledighet! PENGAR PENGAR PENGAR! Passar perfekt med Tristans jobb, baren som han jobbar på ligger 150 meter ifrån restaurangen och börjar 17.30 varje dag också.

Igår jobbade jag min andra dag, blir roligare och roligare! Glad att jag har ett helt okej jobb så att jag slipper ha ångest för att jobba hela tiden..

Efter jobbet mötte jag upp lite människor på WaterBar där Tristan jobbar och hängde några timmar tills Tristan slutade och då gick vi vidare till en annan bar där vi spelade lite biljard och sedan vandrade hem.

Vaknade vid 6 imorse av att jag mådde illa.. Tänkte först, mår jag såhär från 2 öl? Nej det är något annat... Jo det kan man ju säga, sen klockan 6 har jag i stort sätt varit på toa hela tiden och gjort det man gör när man ätit något väldigt fel. Så nu ligger jag här i sängen, fick sjukanmäla mig. Tråkigt när man verkligen behöver pengarna men det hade inte funkat. Jag har inte fått i mig så mycket mat så hade inte orkat springa runt i 5 timmar. Är man sjuk så är man!

2 kompisar från Australien kom hit idag, Marielle och Julijana. Så perfekt timing! Kunde jag hänga lite med dom när tristan jobbar istället för att ligga tycka synd om mig själv. Nu ligger jag dock här tycker synd om mig.. ;-) nää jag mår bra! Kallt som attan men har 2 duntäcken, fleecetröja och mössa på mig. Blir varmare när Tristan kommer hem vid 4 inatt.

Nu ska jag försöka sova bort mitt illamående! Hoppas allt är bra med er! Kramar

Trial

Publicerad 2013-04-16 13:02:32 i

Sitter utanför Spice room som är en idisk restaurang där jag ska prov jobba idag! Tydligen många som prov jobbat här men håller tummarna!

Underbart väder idag! Nu ska jag gå in!

Föresten så har ni nog sett att det kommit en gigantisk bild på min blogg. Den skulle inte bli så stor och nu har jag ingen aning hur jag ska få bort den. Ebba du kanske är bättre på kodmallar osv? Haha! Ni får stå ut med den ett tag!

Puss

NEW ZEALAND!

Publicerad 2013-04-14 09:32:39 i Allmänt,

HEJ!
 
Ångesten som jag hade innan NZ var helt i onödan. Direkt när flyget gick in för landning och jag såg de vackra bergen och vackra sjöarna så kände jag "oj va häftigt detta kommer att bli". Att sedan få krama Tristan var inte heller fel. Han stod och väntade på flygplatsen och hade tack och lov lyckats låna en bil, vilket vi inte trodde, annars hade vi fått hitch hikea (visa tummen vid vägkanten), vilket hade varit ett äventyr i sig, men jag som var trött och allmänt trött på att bära runt på mina tunga väskor ville bara hem.
 
På vägen hem körde vi förbi massa fina platser där vi satte oss och bara njöt i solen. Kallt är det här, inte mer än 15 grader i solen, men oj va underbart det är! Trivs mycket mer i denna tempraturen, är mer som hemma! Och oooooj så vackert det är här. Jag var HELT mållös.
 
Vi satte oss sedan i bilen igen och körde över bergen i 45 min tills vi kom till Wanaka, där vi bor! HELT UNDERBART är det här! En mysig by, som inte är för stor eller för liten. En gigantisk sjö i mitten av byn där man kan åka wakeboard och paddla kanot varje dag (säsongen för det börjar dock ta slut men hinner förhoppningsvis hoppa i vattnet någon gång... Man är ju van vid kallt vatten ;-)). 
 
Huset vi bor i är ett nyrenoverat hus med 4 rum och kök. För tillfället bor det 4 st Tjeckar (heter det så?) här. Trevliga, men väldigt dåliga på engelska, vilket är lite tråkigt för man kan inte föra konversationer med dom. Men väldigt snälla människor!
 
Jag och tristan lagade mat och bara njöt av att äntligen få vara tillsammans igen. Även fast vi bara skulle ses i 12 timmar, för på morgonen dagen efter skulle han flyga till Kina i 8 dagar.
 
Det var både tråkigt och skönt att han åkte direkt när jag anlänt, för nu får jag se Wanaka ur mina egna ögon och utforska stället på mitt sätt. Jag gick direkt ut på en långrunda och bara njöt av att få vara ute och gå i naturen UTAN massa bilar, massa människor, massa ljud och framförallt utan massa fula höghus.
 
De senaste 4 dagarna har sett rätt liknande ut, jag är lite uttråkad eftersom att det inte är så lätt att umgås med våra house mates. Just nu är det 2 till Tjeckier (?) här och hälsar på så nu är dom 6 st som knappt kan engelska. Så jag fattar INGENTING! För någon dag sen skulle vi ha house party, vilket jag tyckte skulle bli jätte kul för jag skulle kunna lära känna lite folk... ICKE! Det kom 10 st... TJECKIER! Så där satt jag med 16 Tjeckier och kände mig lite bortkommen. Men det var rätt kul ändå!
 
Dagen efter stack jag ner till stan och satte mig på WaterBar (där Tristan jobbar) och började snacka med tjejerna som jobbade där och blev medbjuden på middag på kvällen. Så äntligen fick jag träffa lite engelsk talande människor! Trevliga sådana också! Tristan känner nästan alla här så alla vet vem jag är innan jag hinner introducera mig. Jag är den enda svensken och bland få som är blonda!
 
Har sökt massa jobb också, med inte så mycket lycka dock. Är den lugnaste perioden på året just nu så inte fören om ca 2 månader behöver restauranger och barer mer personal. Men jag lyckades få ett provjobb på tisdag på en indisk restaurang, hålller tummarna!
 
Idag har jag och Tess (en jätte skön tjej från England) varit nere i byn och lyssnat på ett Hippie-band spela musik för Child Cancer, riktigt grymma!
 
Nu sitter jag och alla mina tjeckier i soffan, mätta och belåtna, jag bjöd på varm fruktsallad med smällt vitchoklad, MUMS!
 
USCH jag har verkligen förlorat jätte mycket av den svenska gramatiken känner jag, dröjde en evighet att skriva detta inlägg. Fick slå upp massa ord i lexikon för jag kunde bara på engelska!
 
Nu ska jag försöka få de andra att vilja spela kort, OJ va svårt det kommer vara att förklara reglerna. Det lär ju inte bli den nya 7an som ni lärde mig mamma och leo haha!
 
Försöker ladda upp några bilder också!
 
PUSS
 

HEJDÅ OZ, HEJ NZ!

Publicerad 2013-04-08 22:58:05 i

Nu sitter jag här på flygplatsen i Brisbane. Sa hejdå till mamma och leo igår förmiddag, det var sorligt!!!! Jag saknar dom jätte mycket redan!!!! Men vi ses snart igen! Har haft UNDERBARA 3 veckor med dom. Som alltid så känns de ju som att tiden har gått fort men när man tänker tillbaka eller kollar på våra bilder från de senaste veckorna så känns det som en evighet, vi har sett och gjort så sjukt mycket! Så än en gång, tack för allt ni är bäst! Det är ovant att behöva fixa allt själv nu ;-)

Mitt flyg gick 19.45 igår och landade 21.45 i brisbane. Jag hittade därefter en plats på golvet där jag slog camp! Där låg jag tills jag vakande upp av en värkande rygg så jag gav upp sovandet vid 04.00 och hittade sedan en bänk istället.

Nu är klockan 06.50 och jag har precis checkat in. Väskan har av någon konstig anledning blivit tyngre så nu har jag på mig ännu mer kläder. Jag ser helt galen ut, två tjocka tröjor och 2 tjocka jackor.....

Jaha nu ska jag till New Zealand. Va konstigt det känns. Men det blir nog bra! Annars åker jag bara hem eller tillbaka till Australien igen. Vi får se, allt blir nog bra!

Nu börjar jag bli lite hungrig så ska gå äta frulle! Ha det bra kramar!

Bloggen krånglar!

Publicerad 2013-04-07 03:25:44 i

Aaaajdå va tråkigt, jag skrev ett jätte långt inlägg, det som det står road trippar som rubrik, men inlägget försvann ser jag nu. Det var inte bra, för vi har gjort så mycket saker att jag aldrig kan komma ihåg allt.

Vi började i alla fall i sydney, åkte sedan norrut lite inåt landet på vinprovning i hunter valley och sedan började vår resa i vår kära bil. Vi stannade på massa coola camping platser och har fått se sjukt mycket! Känns som vi har rest östkusten i flera månader!

Vi har varit i byron, gold coast, sufers paradise, tweed heads, nambucca, yamba, ballina och massa andra ställen.

När vi kom till brisbane lämnade vi tillbaka vår älskade husbil och flög till procepiene. Där ifrån åkte vi till Airlie beach. För dagen efter skulle vi ut och segla. Vi åkte med en båt som hette Blizzard, vi var 12 pers på båten inkl Dave och Dave som arbetade på båten! Första dagen öste regnet ner så vi såg ingenting och var dygnsura men det var ett äventyr i sig. Tillslut kom det fina vädret och OJ va häftigt! Att segla och sova på en båt i 3 dagar var lätt topp 3 häftigaste jag har gjort i mitt liv! Så lyckat!

Sen tog vi nattbussen till cairns för att komma till port douglas och det stora barriär revet! Här är vi nu! Igår var vi ute snorklade! Sjukt coolt det också!

Idag är mamma leo på zoo. Jag tar det bara lugnt! Imorgon flyger vi till brisbane och ska säga hej då! Har haft en helt UNDERBAR resa med mamma leo!!!

På tisdag flyger jag till new zealand! Ska bli häftigt! Kramar och pussar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela