josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

Arbetslös och hostel

Publicerad 2013-01-26 00:11:56 i

Oj va tiden går fort. Det är ju helt sjukt!

I torsdags jobbad jag som sagt i parramatta, det var kul men endast en sign up för oss båda. Var rätt lugnt och det var jobbigt varmt så jag tror folk höll sig inne (hade jag också gjort om jag fått välja).

På kvällen tog vi de lugnt som vanligt för att sedan orka den sista dagen för veckan!

På fredagen vaknade vi av en fruktansvärd hetta, det skulle bli 46-48 grader i Sydney. Vi laddade upp med litervis av vatten och åkte sedan till jobbet. Redan klockan 8 var det ca 42 grader. Denna dagen skulle bli jobbig!

Vi stod mitt på George street, en gata som är så bred så att det inte finns någon skugga mellan 11-15. Det var det värsta jag har gjort inom jobb. Vi kokade bokstavligt. Jag drack ca 5 liter men kissade inte en enda gång, SÅ mycket svettades vi.

Inga sign ups blev det och när klockan blev 5 skyndade vi oss alla hem för att bada i poolen.

Vi har fortfarande inte fått några nycklar till lägenheten så vi får smyga oss in i gymet och poolen.

Vi började spela lite kort och dricka lite vin. För ikväll ville vi ut och dansa. Men ikke! Vid 10 kommer fransmännen som vi bor med hem och berättar att polisen är där nere och att vakterna är stenhårda med att alla måste ha nycklar med sitt ansikte och namn på, annars kommer man inte upp. Vi hade ingen mat hemma över huvud taget så jag blev irriterad på vakterna och åkte ner för att prata med dom. Jag berättade hur det låg till att vår hyresvärd inte ger oss kort och frågade om dom bara kunde låta mig gå ut handla lite mat.. Det fick jag INTE! Så vi fick klara oss på popcorn och bönor den kvällen. Ingen utgång blev det heller!

På lördagen skulle vi till en festival på kvällen men hade fortfarande problem med hyresvärden så vi fick sitta inne hela kvällen då också. Sjukt tråkigt! Jag och Tristan bestämde oss för att flytta till hostel, dels för att vi börjar bli trötta på att inte träffa nya människor och dels för att hyresvärden är knasig i huvudet.

Så på söndagen flyttade vi till Elephant Backpackers i Sydney. En mysigt hostel! Vi bor i ett 8 dorm. Ett rum som står med solen hela dagen så det är kokande hett men vi träffar i alla fall nya människor ;-)

Första natten kunde inte jag sova en blund, vet inte varför, men tror det var pga alla myggor och alla människor springa ut och in hela natten. Som tur var blev jag ledig på måndagen så kunde sova ut då.

På tisdagen jobbade jag i Sydney city igen och fick en sign up. Jag har börjat tröttna på jobbet, det är så frustrerande att vara så hatad. Haha!

På onsdagen jobbade jag också i Sydney men den dagen var ingen bra dag för någon utav oss! Jag bestämde mig på eftermiddagen för att hitta ett nytt jobb och sa upp mig.

Vi har istället börja kolla på att dra och jobba på en farm i 4-6 veckor för att kunna spara massvis med pengar.. Får la se hur det går!


Nu ska jag upp och äta frukost! Ska uppdatera snart igen! Kramar

Working hard or hardly working?

Publicerad 2013-01-17 11:10:35 i Allmänt,

Hej halloj!
I måndags hade vi "training day" med vårt nya jobb. Det gick ut på att teamledarna gick igenom våra manus och hur vi ska använda dom på bästa sätt.

Oj jag har ju typ inte berättat vad det är jag jobbar med föresten!! Jag jobbar för ett företag som heter FoundraisingPeople och har fått uppgiften att stå för ChildFund som är en organisation som främst riktar in sig på barn runt omkring i världen.
 
Så i måndags hade vi en heldag med massa information om hur man på bästa sätt för folk att donera pengar. Massa häftiga tips. Jag som aldrig har jobbat som en försäljare lärde mig massvis. Jag tycker dock att det var väldigt svårt i början. För vi skulle lära oss helt och hållet utantill vad företaget arbetade med osv (ett helt a4) till dagen efter. Att det är på engelska gör det hela ännu svårare men det är en himla bra träning. Idag är det torsdag och min engelska har utvecklats helt galet mycket på 3 dagar. Känner mig mycket bättre på att hålla konversationer på engelska.
 
Efter jobbet på måndag gick vi ut och åt vår "sista" måltid. För nu ska vi börja spara på riktigt! Så inget mera äta ute! Bara då och då när man vill lyxa till det!
 
Klockan ringde tidigt på tisdag morgon (vilket vi verkligen inte är vana vid). Jag skulle ta mig till Hurstville som är ca 30 min på tåget från där jag bor. Jag skulle möta upp en tjej som hette Tyler som skulle vara min teamledare och vara med mig och lära mig allt hon kunde. Jag hade lärt mig min "pitch" (manus) utantill men var ändå väldigt nervös för att hålla den framför Tyler. Det gick bra och hon ville direkt att jag skulle börja prata med människor. OJ va människor hatar oss! Jag vet ju själv vad jag säger när jag ser folk från olika Charitys, jag går snabbt förbi och säger att jag inte har tid. Så detta är ju rätt åt mig. Men det är rätt kul att se hur folk verkligen anstränger sig för att inte prata med oss! Vissa tar upp mobilen och låtsas prata, andra svänger hastigt över till andra sidan gatan, vissa försöker kolla på klockan som dom tyvärr glömt att ta på sig på morgonen men de bästa av alla är dom som låtsas att inte höra!
 
Jag tror jag sa hej till ca 1000 människor första dagen på mina 7 timmar men endast 11 av dessa lät mig berätta helt och hållet vad vår organisation arbetade med och endast 1 av dessa 11 valde att donera! Så man har det rätt svårt att få ihop donerare! Men det förstår la jag. Jag hade inte heller velat ge ut mitt kort och kortnummer sådär mitt på gatan utan att få kolla upp vad jag skriver upp mig på!
 
I vilket fall så trivs jag. Det är lite jobbigt att hela tiden få nej eller arga svar men jag är van vid otrevliga människor när jag jobbar så jag tar inget personligt!
 
Men jag fick i alla fall en sign-up första dagen vilket är jätte kul!
 
Efter jobbet var vi HEEEELT slut. Vi är verkligen inte vana vid att gå upp tidigt och sedan behöva anstränga sig och använda hjärnan.. Så det blev en riktigt tidig kväll med bara film och mys. Vi har bestämt att denna månaden ska vara en riktig JOBB månad. Vi har gjort så himla mycket kul de första 2 månaderna så nu får vi allt komma ner till jorden och känna på verkligheten (i ett tag i alla fall.
 
Igår var jag i Ashfield vilket är ca 30 min bort det också. Där var det ENDAST asiater! Massa som lyssnade snällt och nickade som att dom förstod men när man sedan var klar och sa sista meningen "Perfect! So let's get your name down, yeah?" så skakade dom på huvudet och sa "nonono no english me". Haha tack för att du låtsades lyssna i alla fall! Men en sign-up lyckades jag allt få!
 
Efter jobbet provade jag gymmet för första gången. Körde ett rätt lugnt pass för att inte börja för hårt men oj va gött det var att komma igång igen!
 
Sen somnade jag som ett litet barn.
 
I morse åkte vi till Parramatta för att jobba, men blev direkt utslängda av polisen eftersom att vi inte hade något tillstånd. Så vi fick sätta oss på tunnelbanan och åka till Granville istället. Där var det jätte lugnt och inte skugga så långt ögat kunde nå, så det blev en jobbig dag med mycket vatten.
 
Nu har jag precis tränat och ska laga mig lite mat (i vårt äckliga kök). Emma jobbade precis utanför där vi bor idag så hon slapp åka tåg men hade det lika svårt som jag att få sign-ups idag.
 
Nu ska jag gå! Vi hörs sen! Sorry för den dåliga uppdateringen, men som sagt sitter jag inte så mycket vid datorn!  Pussar!
 
 

JOBB

Publicerad 2013-01-11 01:41:38 i

Vi fick jobbet!!!!!!! Både jag och emma sökte till det och det var 4 utav 30 som fick det och jag och emma var två av dom! WOOHO! Vi börjar på måndag!

Jobbet är ett insamlingsjobb vilket går ut på att vi går runt på Sydneys gator och försöker få folk att skänka pengar. Ett simpelt jobb som man tjänar bra pengar på och man får på samma gång se olika delar av Sydney varje dag. Blir nog bra! Nu ska vi njuta av vår helg eftersom att vi vet att vi har jobb på måndag!

Igår precis innan jag skulle på intervjun så mötte jag en väldigt full man som faller ihop 100 m framför mig och ställer sig upp och går rakt mot mig och ser rätt aggressiv ut. Jag tar upp telefonen och ringer Tristan och berättar vad som händer och går in bakom en bil för att "gömma" mig. Tristan blir orolig och när jag sedan kollar genom glasrutan är inte mannen där så jag går och kollar och då ligger han avsvimmad på marken. Jag vågar inte gå fram och röra honom för han såg som sagt aggressiv ut och vi är på en helt folktom gränd. Jag går fram och ropar om han kan höra mig och kollar så att han andas och det gör han. Men jag hittar ingen som kan hjälpa mig. Det kommer en dam gående som bara sneglar på mig och mannen och jag ropar och ber om hjälp men hon bara fortsätter gå och säger "sorry, im in a rush".. J*vla idiot! Sen kommer det lite andra människor som också bara går förbi oss. Mitt batteri hade tagit slut så jag kunde inte ringa ambulansen så jag får springa hämta en man som äntligen hjälper mig. Mannen på marken börjar svära och är rätt förbannad men kan som tur va inte resa sig upp. Mannen som ringde ambulansen hade bråttom till jobbet så är tvungen att gå (jag hade också bråttom till intervjun men jag går la inte för det? Idiot människor) så jag fick stanna tills ambulansen kom. Det gick rätt fort så när ambulansen kom kunde jag gå på intervjun. Allt slutade bra men jag är så chockad över hur det finns så själviska människor. Detta hände precis likadant fast värre när Tristan och Harry var ute åkte skateboard mitt i centrum mitt på dagen. Central var fullproppat med folk och utanför en thairestaurang låg en fattig man som också var full med ett väldigt djupt och otäckt sår på benet. Det sprutade ut blod från såret och mannen låg halvt medvetslös på marken och folk gick bokstavligt talat ÖVER honom. En servitör på restaurangen försökte få bort honom från ingången genom att knuffa med foten. Tristan och Harry hade inte samvete att låta honom ligga där så de sprang efter bandage och satte på ett bandage på hans ben för att stoppa blodet tills ambulansen kom. Fick dom någon hjälp av någon annan tro? ICKE! JAG BLIR SÅ TRÖTT!

Men nu ska vi inte va bittra. VI HAR JU FÅTT JOBB!!!!!!!!

Fick precis ett sms av Henke Truedsson att han är i Sydney. Ska nog ta och möta upp dom sen!

Kramaaaar!

Bytt rum, jobbsökande och ännu mera kackerlackor

Publicerad 2013-01-10 02:38:47 i

Riktigt dålig är jag på att uppdatera den här bloggen. Men jag har äntligen lyckats vänja av mig av att vara uppkopplad hela tiden. Jag kollar bara Facebook och instagram typ 5 gånger om dagen istället för 5000 gånger (som jag gjorde innan) och jag använder inte alls min mobil lika ofta. Därav blir det mindre inlägg. Jag tror dock att de flesta där hemma är glada för att jag börjat avvänja mig..

Jaha vad har hänt sen i lördags nu då. Jag var ju som sagt sjuk hela förra veckan så har därför inte gjort mycket mer än att ta det lugnt.

I söndags var vi på IMaX och såg Hobbit. Det var häftigt! Men vi satt på tredje raden så det blev lite som när jag mamma och Leo var på James Bond i Danmark (?) och satt på första raden och fick vrida huvudet från vänster till höger för att kunna läsa jaaaaames Bond! Men det var kul! Nu kan jag checka av ImaX på min Sydney-bucket list! Jag har snart bockat av alla mina grejer som jag ville göra i Sydney!

I måndags hade jag och emma anmält oss på RSA kurs (alkohol kurs man måste gå på för att få servera alkohol). En fruktansvärt onödig kurs som endast lär ut moral frågor som alla redan kan (eller bör kunna). Men vi gjorde den, kostade 130 dollar, varade i lite mer än 6 timmar och vi satt 30 pers ihoptryckta i ett litet litet rum utan fönster eller AC. HEMSKT! Men nu är den gjord och vi klarade av provet och fick våra certifikat.

Efter RSA stack vi och skrev om våra CV till engelska och skrev ut en stor bunt var. För här ska det sökas jobb!

På kvällen stack jag och några killar ner till bondi och skateade ner för några backar. Jag håller på lära mig att "carva" med longboarden vilket är typ som på skidor (men svårare och otäckare). Sen tog jag lite bilder på galningarna när dom gjorde galna tricks i skateparken..

På tisdag vaknade vi tidigt, delvis från värmen och för att nu ska vi ut leta jobb! Vi gick åt varsitt håll eftersom att det är svårare att få jobb om man söker tillsammans. Emma fick direkt ett provjobb och jag fick en intervju. Det var helt sjukt varmt ute. Ca 45 grader och utan vind. Det var hemskt!!! Jag har varit i Asien med nästan sån värme men detta var något hela annat. Det var en brännande hetta som gjorde ont att dra in i lungorna.

Så det blev inte så mycket jobb sökande utan vi stack istället till manly på eftermiddagen för att bada.

På kvällen var vi helt slut, solen och värmen hade tagit kål på oss. Så vi la oss tidigt, men det gick verkligen inte somna för det var ännu varmare i rummet. Vi somnade vid 02 snåret och konstigt nog vaknade vi kl 04 av att vi frös.

Igår var vi ute sökte jobb hela dagen och sen stack vi till china town för att äta kvällsmat. Vi beställde chicken satay och några andra rätter. USCH! Det var det värsta jag smakat hela mitt liv. Vi var tvungna säga förlåt men vi kan inte äta detta och gick! Vi satte oss istället på ett ställe som vi äter ofta på och beställde vår vanliga ceasar sallad! MMMMM så gott!

För att sedan komma upp till vår lägenhet fick vi smyga förbi den hemska security vakten som står nedanför. Han hatar alla backpackers och låter oss inte komma in utan kort och eftersom att vi inte fått några kort så blir det lite svårt för oss att komma in...

Idag ligger vi kollar film för nu har de andra blivit sjuka. Jag är inte frisk men bättre men har nu smittat de andra!

Klockan 16 ska jag och emma på intervju! Håll tummarna!

Skriver hur det gick sen! Puss

Kackerlackorna kryllar men vi mår bra!

Publicerad 2013-01-05 00:17:21 i

Hejsan! En trött josse som skriver så det blir bara ett litet inlägg. Jag har blivit sjuk igen. Svullen hals och feber men det går snart över! Ligger i sängen just nu. Rummet är as varmt för vi bor ju 4 st här för tillfället. Killarna på golvet och jag och emma i sängen. Vi vägrar ge bort sängen.
Vi har fortfarande inte fått några nycklar så vi har inte betalat varken hyran eller bonden (Bond är den man får tillbaka när man flyttar ut) men imorgon måste vi nog betala hyran.
Vi håller på letar efter annat men har inte hittat något som ligger så centralt som vi trivs med. Det går inte att bo mer centralt än hur vi bor nu. Så det blir nog att vi stannar här med alla kackerlackor... Får ta och städa snart igen.. Hoppas bara vi får ta nycklar. För det är så jobbigt att hela tiden behöva ringa vår Landlord för att be honom komma öppna för oss. Ibland vill man bara springa ner för att handla nått gott på 7eleven (vilket tar 2 min) men då måste man stå vänta i 25 min på att han ska komma och öppna. Annars har vi också kommit på att man kan ringa upp till lägenheten, där personen trycker på en nyckel som öppnar, sen får man gå in i hissen (där man också behöver en nyckel för att komma till vår våning) och stå vänta tills den personen i lägenheten lyckats trycka upp just den hissen du står i. Vilket är väldigt svårt eftersom att det finns flera hissar. Det är ett litet kul äventyr. Igår fick jag åka upp och ner minst 10 gånger innan jag hamnade rätt. Jag var på nästan alla våningar mellan 1-28. Måste verkat helt snurrig!

Igår stack vi kollade solnedgången o bondi och jag fick äntligen ta lite bilder. Var längesen jag tog bilder.


Nu ska jag somna om! Sen ska jag sova hela dagen för att snabbt bli frisk. Vi hörs! Kramar

Nu blev ju jag pigg!

Utflyttning manly inflyttning äckliga lägenheten

Publicerad 2013-01-01 23:09:51 i

Tjolahopp! Nu sitter jag på färjan till manly för att checka ut från hostelet. Har sovit där 2 av 7 nätter så helt onödiga pengar men vi betalade ju för 3 månader sen så jag kunde ändå inte få tillbaka pengarna. Men nu har jag sett manly också! Riktigt mysigt ställe och inte alls lika mycket folk som bondi.

Idag blir det städning HELA dagen. Det behövs! Vi ska ta död på alla kackerlackor. Dom är ÖVERALLT! Sen handla nya handdukar och lakan och nya kuddar, för de gamla luktar riktigt äckligt och är inte längre vita.......

Men jaja nu låter jag negativ, det är as gött att ha lägenhet, bara så tråkigt att folk inte bryr sig hur dom bor och förstör lägenheter såhär. Det är egentligen en jätte fin lägenhet men inte längre. Heltckningsmattorna är inte längre gråa utan snarare brun svarta och toaletterna har inte blivit städade på säkert ett halvt år. Så det blir att sätta på HÖG musik och handskar och sen bara göra det! Tur att varken jag eller emma är så äckel-magade eller kräsna. För mamma detta är knappt bättre än st anton haha!

Nu ska jag hoppa av båten. Vi hörs sen!

Fick precis ett mess av Ebba om att hon har bokat biljett hit. SÅÅÅ KUL! Du kommer älska det! Jag vill inte åka hem!

GOTT NYTT ÅR

Publicerad 2013-01-01 06:56:00 i

Tjenare!! Ooooj vilken kväll vi hade igår. Men det får man betala för idag. Träningsvärk efter all dans och trött eftersom att man knappt sovit något.

Vi började kvällen med att möta upp några killar från Halmstad som nyss kommit till Sydney. Sen gick vi in på festivalen och dansade hela natten!

Nu ligger jag och emma i hennes soffa och kollar tv. Så skönt att ligga i en fräsch soffa. Vår nya lägenhet är riktigt snuskig jämfört med denna. Eller den är rätt snuskig i jämförelse med vad som. Man får inte vara rädd för kackerlackor om man ska bo där hehe... Det blir säkert bra!

Noooooooooo nu säger dom på nyheterna att det precis var en stor haj nära stranden i bondi och i förrgår var det en stor i manly. Jag hatar hajarna!!!!!!!!!!!!! Får bli en surf iresa till Bali istället någon gång!

Ikväll ska Tristans föräldrar bjuda oss alla ipå mat i Darling Harbour för det är deras sista kväll.


Nu ska vi sätta igång en film! Ha det fint! Puss puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela