josefinoutandabout.blogg.se

Bilderna på facebook beskriver mer än 1000 ord, men ibland är 1000 ord bättre än bilder! Här kommer både ord och bilder från mina resor!

GRATTIS PÅ MORSDAG

Publicerad 2013-05-27 00:35:57 i Allmänt,

Grattis på morsdag!!!! Mamma vad hade jag gjort utan dig? Och grattis till alla andra fina mammor =) Idag får ni några extra tankar från mig! Ha en bra dag!
 
 
 

Svullet knä

Publicerad 2013-05-26 06:44:28 i

I fredags var vi ute och cyklade och jag trillade lite knasigt på mitt knä så det är svullet och ömt. Var hos doktorn igår för att kolla upp det och som tur var så trodde hon inte att det var något mer än att ledbandet blivit utdraget rejält. Det är blåmärken runt hela knät och det skiftar färg, idag är det nästan gult, väldigt snyggt! Så jag är tillbaka på kryckorna igen. Bara idag och imorgon dock sen ville farbror doktorn att jag skulle börja aktivera knät igen. Annars är allt braaaaa!

Tristan har börjat på Spice Room som diskare så det är skönt så att vi får in lite mer lön varje vecka. För tillfället ligger vi alla döda i sofforna och kollar på film. Alla var ute igår förutom jag och tristan så vi alla har en slappe-dag. Regnar gör det så då är det okej!

Hoppas allt är finnemang med er! Kramar

Curry-nam-nam

Publicerad 2013-05-22 13:22:00 i Allmänt,

Tjolahopp! Idag är det en trött men glad josse som ligger i sängen och ska snart sova! Har varit nere i en liten "svacka" nu när jag varit sjuk och krasslig så länge och har inte haft någon energi till att göra något... Men efter ett långt peppande samtal med mamma inatt kl 05.00 (min tid) när jag inte kunde sova så vaknade jag upp i morse med hur mycket energi som helst. Jag har haft brist på saker som motiverat mig och som har lockat. Men imorse vaknade jag upp och ville göra massvis med grejer.
 
Jag började dagen med en underbart vacker promenad längs med sjön. Gjorde sedan en stor frukost och åt den framför brasan, lekte och gosade några timmar med grannens hund som kommer in och bajsar på vår trädgård (ååååh va jag saknar min lillsyrra Lisa). Stack sedan ut på en liten cykeltur med Ru. Efter det satte vi oss och spelade gitarr i flera timmar. Ru är också nybörjare och gillar samma musik som mig så vi hade sjukt kul. Förhoppningsvis flyttar hon också in i huset (hon är flickvän till Jack som redan bor i huset) men det är inte säkert för hon bor på North New Zealand.
 
Sen var det dags för jobb. Vi hade nada att göra, så det blev att putsa bestick och glas. Vilket jag gjorde ûber långsamt för annars skulle jag bara jobbat i 1 timma. Så 3 timmar blev det i alla fall, vilket är bättre än inget men alldeles för lite för att kunna spara.
 
Imorgon är jag ledig så vi ska ha en heldag på cykeln och på kvällen ska vi till trampolin stället igen och träna på lite coola trick inför vintern (farmor du kan va lugn jag leker mest i bollhavet). Killarna däremot är helt galna. Instruktören som är där och hjälper oss är väldigt bra på knäskador så hon är hård mot mig och säger vad jag får och inte får göra så det är skönt. Slipper man ta beslutet själv, utan henne hade jag nog gjort mer än vad jag bör.
 
Annars har det inte hänt så mycket mer, jag ligger i sängen för tillfället, har precis haft en liten gitarr-session, är rätt trött så ska hälsa på John Blund istället. Killarna sitter i storarummet och kollar på pang-pang filmer, jag orkade inte så det var ett ypperligt tillfälle att skriva lite blogg.
 
Jag säger det igen, adda GÄRNA min skype för det är så kul att snacka lite. Jag vet inte om Karin, Micke, Agge, Albin eller Björn och Åsa läser bloggen, om inte så kanske ni farmor och farfar kan tipsa om skype! Jag skriver till dom på facebook dessutom!
 
Och Eva i Trosa, det är jättekul att se att du läser och att läsa dina kommentarer!!!!! Hoppas att allt är bra! Kram på dig
 
Saknar er massvis! Puss Puss

Hemlängtan!

Publicerad 2013-05-21 06:53:54 i Allmänt,

Hej hallå! Det var inte igår inte! Innan har jag alltid haft internet på mobilen så har alltid kunnat slänga in ett snabbt inlägg men de senaste 2 veckorna har ALLA pengar gått till mat (mammas vilja)! Och det har hjälpt, jag mår så mycket bättre nu när jag äter lite mer nyttig mat.
 
Nu börjar vi känna oss hemma i huset, huset är underbart! Men det kommer bli dyrt att driva detta gigantiska hus. Varmare än vi trodde är det, så det är skönt. Vi trivs som fisken i vattnet!
 
Jobbet går bra också, har precis haft 2 dagar ledigt, vilket inte behövdes men de andra servitriserna vill jobba också. Ikväll jobbar jag!
 
Lite deppigt och jobbigt här just nu för Tristan fick precis sparken, sämsta möjliga tillfälle. Vi har så mycket utgifter med det nya huset och det är så lugnt i byn att ingen anställer, så vi får bara försöka vara positiva och fortsätta!
 
Hur är allt med er där hemma? Jag har jätte mycket hemlängtan efter familj och vänner men det är la tur att man har det? Det är skönt att vara lite ledsen och sakna, har inte skypeat med mamma och leo på nästan 2 veckor så äntligen har vi internet i huset så att jag kan umgås med dom lite då och då. Om ni andra är sugna på att skypea så hade det varit JÄTTE KUL! (är "jätte kul" ett ord? jättekul jätte kul? ett ord va?)
 
Adda: josefinalvtegen
 
SAKNAR ER ALLA SÅ MYCKET!
 
Men jag mår jätte bra! Puss puss

FRISK

Publicerad 2013-05-11 15:06:20 i Allmänt,

Äntligen är jag frisk igen. Fortfarande lite snuvig men vad gör det? Så vad har hänt sen jag skrev senast? Jag är riktigt dålig på att blogga, sorry för det!
 
Jag friskförklarade mig själv i tisdags men det tyckte inte min chef så jag fick vila en dag till. I onsdags jobbade jag! Det är så kul! Men synd att det bara är 5 timmar om dagen, det blir inte mycket pengar. Men håller på söker deltids jobb på några barer, jobba 3-4 kvällar efter Spice room så att man tjänar lite mer. Men får se!
 
Vi bor för tillfället i ett jätte fint hus med ett annat par. Några polare till oss hittade ett hus som de ville flytta in i och frågade oss om vi ville flytta med dom. Njaaaaaa sa vi men följde med och kollade på huset och blev totalt sålda! Underbart hus med jaccuzi och spa utomhus... Inte fel! Så vi ansökte om huset och fick det!!!!! Så vi flyttar in på onsdag. Jag och 5 killar haha, men så sköna killar så det gör inget! Gå in på google och sök på "Stone House Wanaka" så kan ni se bilder på huset när det var B&B för något år sedan.
 
Nu kom jag precis hem från jobbet. Jätte mycket gäster hade vi men det är roligast! Tiden går så fort! Efter passet ville chefen prata lite och jag var jätte rädd att det handlade något om att jag varit sjuk för mycket eller något, men det var det verkligen inte. Han erbjöd mig en tjänst som Hovmästare om jag ville. Och självklart ville jag det så nu ska jag lära mig restaurangen innantill och utantill så att jag kan styra restaurangen själv! SÅ KUL! Planen var egentligen att söka ett annat jobb inför säsongen för att kunna tjäna mer pengar men jag tycker så mycket om stället jag jobbar på och människorna jag jobbar med. Pengar är inte ALLT! Så jag ska njuta av detta jobbet och istället försöka jobba alla timmar jag orkar och får.
 
Nu kom Tristan hem från sitt jobb så vi ska sätta på en film och sova. Imorgon ska vi äntligen ut och mountainbikea, jag har velat göra det så länge men alltid varit lite sjuk. En kompis Daina har en grym cykel som jag ska låna några dagar och Tristan har fixat en cykel i 6 veckor så nu ska de utnyttjas!
 
Kram på er alla! Saknar er så ska ni veta!

En sjuk josse.. Igen!

Publicerad 2013-05-02 01:48:10 i Allmänt,

Mitt immunsystem är inte på topp alltså. Måste vara för att jag endast äter havregrynsgröt och nudlar, måste börja äta lite mer grönsaker och frukt. I söndags började jag känna att min hals var svullen och jag kände mig lite trött och hängig. Vaknade sedan upp mitt i natten av hög feber och jätte ont i halsen. Så igår blev det doktorn, dyraste jag varit med om men det var det värt. Antibiotika i 10 dagar och vila från jobbet i några mer dagar. Sjukt trött på att bara ligga i sängen är jag. Men börjar känna mig bättre! Ska nog försöka jobba imorgon!
 
Idag blir det nog mest att bara vila upp sig, kanske ut och gå en liten runda, men det regnar för tillfället. Men regn är bra, för då snöar det på bergen! Wiho! Jag tycker snön kan skynda sig lite nu, vill upp och åka varje morgon!
 
Annars har det inte hänt så mycket mer, jag har varit sängliggande i 2 dagar och lär vara det idag också. Men imorgon ska jag göra något kul!
 
Puss och kramar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela